Enhetschef Ekonomi/Controlling till Östra Göinge kommun

<Östra Göinge kommun med drygt 14 400 invånare är centralt belägen i södra Sverige. Här möter det öppna jordbrukslandskapet den gröna skogsbygden. I Östra Göinge finns det goda livet med tryggt boende, bra skolor, storslagen natur, brett kulturutbud, livskraftigt föreningsliv och goda kommunikationer. Östra Göinge är en av landets modigaste och mest innovativa kommuner. Motgång har vänts till framgång och nu växer och utvecklas Östra Göinge helt i enlighet med visionen om att bli 15 000 stolta göingar.

I Östra Göinge arbetar vi med ständiga förbättringar. Varje dag försöker vi att vara lite smartare, lite effektivare och lite bättre än vi var igår. Vår ledningsfilosofi kallar vi för Göingemodellen. Den bygger på vår vision, vår organisation, vår värdegrund och vårt arbetssätt, som har sin grund i Lean management. Kommunens kontor ligger i Broby.

Arbetsbeskrivning

Östra Göinge kommun har en stark ekonomi och som Enhetschef Ekonomi/Controlling är du ledare på den drivande och utvecklande ekonomienheten. Du har ansvar för att leda det dagliga arbetet på enheten och har ett övergripande ansvar för utvecklingsarbetet av ekonomiprocesser i Östra Göinge kommun. Detta innebär att du är länken mellan det operativa arbetet och de övergripande strategiska besluten och processerna. Du ansvarar även för bokslut, delårsrapport och har övergripande ansvar för kommunens redovisning.

Enhetschefen är även den som samordnar arbetet med resultatuppföljningen, vilket är ett särskilt fokusområde i kommunen för närvarande.

Eftersom rollen är nyinrättad finns det flexibilitet i roll och ansvarsområde. Vi söker därför dig som vill leda vår ekonomiavdelning framåt och vi ser att detta kan du göra i två olika roller, antingen som formell chef eller som strategisk ledare.

Kvalifikationer

Du är en naturlig ledare som är driven, utvecklingsinriktad och ansvarstagande. Du är även strukturerad, analytisk och målfokuserad. Du har ett intresse av hur verksamhet och ekonomi samspelar för att uppnå goda resultat och du har ett helhetsperspektiv som du omsätter i praktik med goda resultat. Utmaningar triggar dig och du har inställningen att problem är till för att lösas. Du är en god kommunikatör som trivs med utmaningar och du är laddad för en utmaning på en dynamisk och positiv ekonomienhet!

Du har högskoleutbildning inom ekonomi och flera års erfarenhet som minst ekonom, controller eller annan motsvarande befattning. Du har erfarenhet av ledarskap antigen inom privat, offentlig och/eller ideell verksamhet. Har du tidigare haft en chefsbefattning är det en merit. Det är även en merit om du tidigare har arbetat i en politiskt styrd organisation.

Du har god datorvana och väl orienterad i Officepaketet. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift på så väl svenska som engelska.

Körkort erfordras.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid 100 %

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.

Lön

Löneform:   Månadslön, vi tillämpar individuell lönesättning.

Anställning

Placeringsort Broby, resor i tjänsten kan förekomma.

 Ansökan

Ansök senast:   2017-06-12

Referensnummer:   A687266

Välkommen att söka genom att:

Kontaktperson

Lars Johnsson Rekryteringskonsult, Recruitment International AB, tfn 070 518 33 41
Oscar Nilsson, Ekonomichef, tfn 044-775 65 96,
Fackliga företrädare nås via kommunens växel telefonnummer, tfn 044-775 60 00.
Varmt välkommen till Östra Göinge kommun- Skånes gröna hjärta!