Enhetschef förvaltningsstöd till ekonomiavdelningen, Gävle kommun

Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6 700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

På kommunledningskontoret är du i händelsernas centrum. Våra drygt 200 medarbetare jobbar med saker som är gemensamma för alla inom Gävle kommun. Vi ser helheten, samordnar arbetet mellan förvaltningarna och ansvarar för den strategiska utvecklingen. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Är du lyhörd, nyfiken och aktiv har du goda möjligheter att vara med och påverka. Vi gör Gävle tillsammans.

Ekonomiavdelningen är en av kommunledningskontorets sex avdelningar. Antalet anställda inom avdelningen är 32 personer. Avdelningen består av enheterna ekonomiservice, planering & uppföljning, inköp och förvaltningsstöd.

Vi ska nu utveckla och bygga upp enheten förvaltningsstöd. I dagsläget består enheten av fyra medarbetare. I ett inledningsskede kommer enheten, genom samordning av förvaltningens resurser, att bestå av sex till åtta medarbetare, ekonomer och ekonomiassistenter, som kommer att utgöra ett direkt stöd till Kommunledningskontoret.

Arbetsbeskrivning

Vill du ansvara för Kommunledningskontorets ekonomi- och verksamhetsstyrning? Vi söker nu en enhetschef förvaltningsstöd till ekonomiavdelningen. Gör Gävle hållbart!

Som enhetschef ska du utveckla vår enhet förvaltningsstöd. I uppdraget har du ansvar för att tillsammans med din enhet skapa bästa möjliga förutsättningar för ett nära och gott samarbete med Kommunledningskontorets olika avdelningar. Du ansvarar för förvaltningens ekonomiadministrativa stöd.

Du kommer att ansvara för styrning, utveckling och uppföljning av förvaltningens ekonomiprocesser. I rollen ingår även att ge stöd till förvaltningens verksamheter i planerings- och uppföljningsprocessen. I detta arbete ger du ett stöd till och har ett nära samarbete med förvaltningschefen. Rollen innebär även att utifrån sin ekonomikompetens delta i olika projekt som syftar till att effektivisera och förbättra kvaliteten ute i verksamheten samt upprätthålla en god omvärldsbevakning i ekonomifrågor.

Du har personalansvar vilket innefattar bl. a medarbetarutveckling, lönesättning och arbetsmiljöansvar.

Enhetschefen för förvaltningsstöd rapporterar till ekonomidirektör som är närmaste chef. Du ingår i ekonomiavdelningens ledningsgrupp där ledningsgruppsarbetet är fokuserat på gemensamma frågor som berör Kommunledningskontoret, men även strategiska frågor som rör övriga verksamheter inom kommunkoncernen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom relevant område och arbetslivserfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Du har erfarenhet av att ha utvecklat och implementerat rutiner och arbetssätt för ekonomi- och verksamhetsstyrning. Du är en trygg chef/ledare med goda kunskaper och erfarenheter av förändringsarbete och förändringsprocesser. Du har mycket goda kunskaper i Excel och affärssystem. Har du erfarenhet av arbete från en politiskt styrd organisation så är det meriterande.

Uppdraget kräver förmåga till helhetssyn och övergripande analytiskt, strategiskt och systematiskt tänkande. Du etablerar trovärdighet och har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och når framgång genom samsyn och samverkan. Du har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer, och bygger ett förtroendefullt klimat för samarbete och samverkan både internt och externt. Genom din goda planering och uppföljning skapar du dig en bild av hur arbetet går framåt gentemot förvaltningens mål.

Du har förmåga att entusiasmera, förankra och leda ett ständigt pågående utvecklingsarbete tillsammans med medarbetarna.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Heltid.

Ansökan

Ansök senast 2018-03-25. Referensnummer: KLK 13/18. Du är välkommen att söka här.

Kontaktperson

Martin Svaleryd
Ekonomidirektör
Telefon: 026-17 81 08

Fackliga företrädare
Lena Arnberg
Vision
Telefon: 026-17 80 05

Lena Nilsson
JUSEK
Telefon: 026-17 80 74

Varmt välkommen med din ansökan!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram