Enhetschef Styrning och ekonomi, SLL

Vill du var med och utveckla ekonomistyrningen och verksamhetsplaneringen?

Vill du var med och utveckla ekonomistyrningen och verksamhetsplaneringen för hälso-och sjukvården inom Stockholms Läns Landsting? Vill du vara med och utveckla det strategiska arbetet för att möta hälso- och sjukvårdens möjligheter och utmaningar?

Vid hälso-och sjukvårdsförvaltningens avdelning för verksamhetsstyrning och stöd finns fyra enheter. Vår avdelningschef är biträdande hälso-och sjukvårdsdirektör och vi arbetar också nära hälso- och sjukvårdsdirektören. Vi söker nu en ny chef till enheten för Styrning och ekonomi. Enheten består idag av 18 personer.

Uppdraget vid enheten innebär att ansvara för förvaltningens funktionsansvar för ekonomisk planering och uppföljning av såväl verksamhetsbudget som förvaltningsbudget. Vidare ingår ansvar för den interna styrningen av förvaltningens verksamhetsplanering, riskhanteringsprocessen samt dataskyddsombudsfrågor. Hit hör även arbetet med mål och indikatorer samt planering av behov för vårdens investeringar.

Vi söker nu en chef till enheten för styrning och ekonomi och som brinner för att utveckla en samlad ekonomistyrning och verksamhetsstyrning i en stor organisation. Ekonomistyrningen behöver lyftas till att bli ett starkare styrinstrument och arbetet med de förutsättningar som skapar vårdens ekonomi måste utvecklas.

Tillsammans med övriga enheter arbetar du för att stärka den strategiska styrningen av förvaltningen. Då avdelningen koordinerar respektive deltar i flera landstingsövergripande utvecklingsfrågor såsom arbetet med Framtidsplanen, regional anpassning av den nya nationella kunskapsstyrningsstrukturen samt arbetet med digitalisering ställer arbetet inom avdelningen krav på välutvecklade gemensamma processer för planering av strategiska frågor.

Som enhetschef förväntas du;

  • Leda och utveckla arbetet med ekonomistyrning och verksamhetsplanering
  • Vara med och driva det strategiska arbetet inom enheten och avdelningen
  • Driva förändringsarbete som syftar till att etablera ett gemensamt och ensat arbetssätt i de uppdrag och processer som drivs av enheten
  • Delta i relevanta utvecklingsforum som är kopplade till uppdraget
  • Som enhetschef rapporterar du till biträdande hälso-och sjukvårdsdirektör/avdelningschef

Dina kvalifikationer;

Vi söker dig som har en högskole-/universitetsexamen i ekonomi, organisation och/eller relevanta ämnen. Du har lång och dokumenterad erfarenhet av strategiarbete, ekonomistyrning och verksamhetsplanering i stora komplexa organisationer.

Därutöver är du en mycket god ledare och har förmåga att entusiasmera kvalificerade medarbetare genom att skapa förtroende, stötta och tillvarata deras kunskap och engagemang.  Du har en god kommunikationsförmåga och kan säkra framdrift i viktiga förändringsprocesser.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Arbetsform, omfattning

Tjänsten är en heltidstjänst, tillsvidareanställning.

Kontakt, information

Margareta Tuvfesson, chef, tel 08-123 146 57

Fackliga representanter

Vårdförbundet, Birgitta Cornelius 08-123 136 12

Vision, Heléne Söderholm 08-123 140 54

SACO, Solveig Danielsson Ekbom 08-123 143 04

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här.

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt. http://www.sll.se/.

 

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram