Erfaren Ekonom

Tjänsten som ekonom ingår i kommunstyrelsens ekonomiavdelning som leds av ekonomichefen. Tillsammans med tre ekonomer och två ekonomiadministratörer ansvarar vi för kommunens övergripande kassahantering, kundreskontra och leverantörsreskontra och samordnar den löpande redovisningen, budget, bokslut, finansfrågor och koncernredovisning.

Förvaltningsekonom, Bollebygds kommun, Ekonomiavdelningen

Om jobbet

Unga, expansiva Bollebygd är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. I kommunen är vi cirka 650 medarbetare och vi har några av Sveriges viktigaste uppdrag. Barns lärande, god vård och omsorg, hållbar samhällsutveckling och miljöfrågor är bara några exempel. Kommunen strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.

I Bollebygd bor knappt 10 000 invånare. Endast 30 minuter från Göteborg, Borås och Alingsås ligger Bollebygd geografiskt bra till. Kommunen har ett rikt friluftsliv med skidbacke, vackra vandringsleder och golfbana i herrgårdsmiljö. Bollebygd har välutvecklade verksamheter med bra kvalitet och ett rikt näringsliv med över 1000 företagare. Läs gärna mer på bollebygd.se

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten som ekonom ingår i kommunstyrelsens ekonomiavdelning som leds av ekonomichefen. Tillsammans med tre ekonomer och två ekonomiadministratörer ansvarar vi för kommunens övergripande kassahantering, kundreskontra och leverantörsreskontra och samordnar den löpande redovisningen, budget, bokslut, finansfrågor och koncernredovisning. Vi bistår även kommunens förvaltningar och chefer i frågor som rör ekonomistyrning och uppföljning. I uppdraget ingår även att utveckla och förfina befintliga processer med kommunens bästa för ögonen såväl vad gäller ekonomisk hushållning som god kvalitet i verksamheterna. Under ekonomiavdelningen finns även kommunens upphandlingsenhet och IT-enhet.

Under året har ekonomiavdelningen utökats med en ekonomtjänst för att ge ett bättre stöd till kommunens chefer och förtroendevalda. Vi söker dig som antingen är nyutbildad ekonom eller dig som har några års arbetslivserfarenhet. Denna ekonomtjänst kommer till största del arbeta som ekonom för samhällsbyggnadsnämndens verksamhetsområden vilket bl.a. innehåller plan- och exploateringsverksamhet, kommunaltekniska verksamheter samt interna servicefunktioner.

Din erfarenhet, kunskap och intresse kommer spela stor roll för hur tjänsten i övrigt formas.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är ekonom med minst en kandidatexamen från universitet eller högskola inom ekonomi eller offentlig förvaltning.

För dig som är senior ekonom gäller att du har du minst 3 års arbetslivserfarenhet som ekonom i offentlig verksamhet och har därigenom skaffat dig goda kunskaper om och förstår de ekonomiska processerna i en kommun. Du har arbetat med prognoser, bokslut och utredningar av olika komplexitet. Det är meriterande om du har erfarenhet som ekonom/controller med inriktning mot samhällsbyggnadsnämndens verksamhetsområden.

För dig som är nyutbildad är det krav att du läst offentlig förvaltning och därigenom har skaffat dig goda kunskaper om de regelverk som gäller för kommunal ekonomi.

Du har god dator- och systemvana, framförallt från Excel och ekonomisystem, samt god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Du kan arbeta självständigt med både integritet och initiativförmåga samt vara drivande i de processer du involveras i.

Vi erbjuder möjlighet till distansarbete hemifrån del av tid.

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan senast den 29 september!

Ansök


Om anställningen

Lön: Enligt avtal.
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Anställningsvillkor: Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Var ligger arbetsplatsen: Arbetsplatsen ligger i kommunen Bollebygd i Västra Götalands län.
Arbetsgivaren: Bollebygds kommun
Postadress: Bollebygds kommun Box 147, 51783 BOLLEBYGD

Kontaktpersoner

Daniel Aronsson, Ekonomichef, daniel.aronsson@bollebygd.se, 0734 64 70 05
Facklig företrädare - nås via kommunens växel: 033 - 23 13 00

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram