Erfaren Redovisningscontroller, Göteborgs universitet

Ekonomienheten, inom Göteborgs universitet, svarar för och samordnar ekonomiadministration, redovisningsarbete, planerings- och uppföljningsfrågor, samt upphandling och inköpsfrågor för hela myndigheten.

Vi som arbetar med dessa uppgifter är ett gäng på 40 personer. Ekonomienheten organiseras i en enhetsgemensam funktion samt tre sektioner; Planerings- och uppföljningssektionen, Upphandlingssektionen och Redovisningssektionen. Ekonomienheten sitter, tillsammans med andra administrativa enheter inom universitetet, i centralt belägna, ljusa och fräscha lokaler på Rosenlundsgatan 4, ett stenkast ifrån Feskekörka.

Redovisningssektionen, där denna tjänst är placerad, består av 21 personer och ansvarar för samordning av redovisningsfrågor, leverantörs-, kund-, anläggnings-, respektive kontraktsreskontra, stiftelse- och donationsförvaltning samt stipendiefrågor.

Vi söker nu en erfaren redovisningscontroller, som bland annat vill vara delaktig i den fortsatta utvecklingen av universitetets redovisningsmodell.

Arbetsuppgifter

Du kommer, tillsammans med fyra andra medarbetare, att ingå i en grupp, där uppgifterna bland annat innebär arbete med intern styrning och kontroll, bokslut, anläggningsredovisning samt utveckling av universitetets redovisningsmodell. Gruppen arbetar även med analyser och kontroller av redovisning samt utveckling av universitetets interna rutiner och processer kring redovisning. Förutom ovanstående arbetsuppgifter ingår även tolkning av lagar och regler för redovisning samt att genomföra internutbildningar.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha en akademisk examen inom ekonomi och flerårig erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, där kontroller och analyser varit en viktig ingrediens. Vi sätter stort värde vid om du har erfarenhet ifrån högskolesektorn eller någon statlig myndighet. Har du även kunskaper i ekonomisystemet Agresso är detta meriterande men ingen krav. En stor del av uppgifterna innebär att kommunicera med universitetets medarbetare inom ekonomi varför du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket och kan förmedla kunskap på ett enkelt sätt. Även erfarenhet av att planera och genomföra utbildningsinsatser är meriterande. Du fullföljer självständigt arbetsuppgifter och har lätt för att samarbeta. Du är även noggrann, strukturerad och analytisk.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är tillsvidareanställning på heltid, med en omfattning av 100%, med placering tills vidare vid Ekonomienheten. Tjänstebenämningen kommer vara ekonomicontroller. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kommer att tillämpas.

Ansökan

Sista ansökningsdag 2017-11-08. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Paul Hansson, redovisningschef, tel 031-786 1023 paul.hansson@gu.se alt. Peter Tellberg, ekonomichef 031-786 6486 peter.tellberg@gu.se

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.