Finans- och hållbarhetsekonom

Utveckla och stärka arbetet inom stadens finansverksamhet, bland annat inom hållbara investeringar.

Arbetsbeskrivning

Vi söker just nu en finans- och hållbarhetsekonom för att utveckla och stärka arbetet inom stadens finansverksamhet, bland annat inom hållbara investeringar.

Stadsledningskontoret har under hösten gått in i en ny organisation där ett nytt område för Planering, uppföljning, analys och ekonomi har bildats. Områdets uppdrag är att ansvara för att leda och samordna Göteborgs Stads strategiska planering och uppföljning av denna. Finans- och koncernredovisning är en av tre avdelningar inom området. Avdelningen ska säkerställa och leverera god styrinformation kring finansverksamheten och koncernredovisningen i kommunkoncernen, samt ansvara för kommunens koncernbank. Avdelningen leds av finans- och koncernredovisningschefen och består idag av 10 medarbetare, vilket utökas i och med denna rekrytering.

Som Finans- och hållbarhetsekonom kommer du att jobba med stadens finansfrågor, bland annat med upplåningar och kreditfaciliteter, men får också vara beredd att hjälpa till brett inom hela finansverksamhetens område. I tjänstens utveckling ligger att arbeta med räntekostnadsprognoser och prissättningen mot bolagen. Du kommer att fylla en central funktion i arbetet med hållbara investeringar. Inom hållbara investeringar agerar du som projektledare där du tillsammans med kollegor från andra förvaltningar och bolag arbetar i processerna kring stadens gröna obligationer, samt även med att identifiera övriga hållbara investeringar som kan möjliggöra projektfinansiering.

Området och avdelningen arbetar i nära samverkan med stadens förvaltningar och bolag. Detta ger goda möjligheter till helhetssyn på Göteborgs Stad, dess organisation och verksamhet. Arbetet innehåller utmanande uppgifter där överblick och helhetssyn är viktigt. Du har stor påverkan på arbetssätt och har goda möjligheter till utveckling av den egna kompetensen.

Kvalifikationer

Din bakgrund inkluderar en akademisk examen med ekonomisk inriktning eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer som relevant. Du har erfarenhet av arbete inom finans liksom erfarenhet av att självständigt driva projekt. Det är meriterande om du har erfarenhet inom hållbarhetsområdet, och vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete i politiskt styrd organisation.
Det är en förutsättning att du har mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift, liksom att du har goda kunskaper i excel.

Vi söker dig som är noggrann, strukturerad, ansvarstagande och analytisk. Hos oss kommer du i arbetet med hållbara investeringar att löpande få sätta dig in i många olika typer av verksamheter och ha många olika kontakter. Därför är det viktigt att du har en förmåga att skapa förtroende och bygga relationer samt att kunna driva och vara självgående.

Vi tillämpar testning som en del av vårt urvalsarbete.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Sista ansökningsdag är 2021-01-17. Referensnummer för tjänsten, A995849.

Kontaktpersoner

Martin Jakobsson, Finans- och koncernredovisningschef,
martin.jakobsson@stadshuset.goteborg.se

Fackliga företrädare

Martin Hjalmarsson, Vision, 031-368 01 06,
martin.hjalmarsson@stadshuset.goteborg.se

Pia Eriksson, Saco, 031-368 01 37,
pia.eriksson@stadshuset.goteborg.se

Övrig information

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för boende, besökare och näringsliv. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi på Stadsledningskontoret vill att alla våra medarbetare ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande, arbetsglädje och utveckling.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp


Om stadsledningskontoret

Stadsledningskontoret är kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges förvaltning. Kontorets uppdrag är att stödja kommunstyrelsen i att leda, samordna och följa upp Göteborgs Stads verksamheter, ekonomi och övrig strategisk planering.

Aktuella kurser

Sista chansen att anmäla

13 aug, 2021: Föreningsmöte 2021

13 aug, 2021: KEF-dagen

15 aug, 2021: Utveckla mätsystem för verksamhetens processer

18 aug, 2021: Skapa uthålligt fungerande processer

20 aug, 2021: Att skriva och tala ekonomi

Sök innehåll

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram