Finanschef, Stadsledningskansliet

Finansenheten vid Ekonomistyrningsavdelningen. Finansenheten har en central roll i Borås Stads kommunkoncern för finansfrågor och bolagsstyrning.

Arbetsuppgifter

Du är en nyckelperson med en central roll på Stadsledningskansliet för att sköta finansfrågor genom stadens internbank och styrningen av stadens bolag. Arbetet innebär att leda stadens internbank och dess upplåning samt att leda arbetet i bolagsstyrningsgruppen. Du kommer att vara chef för tre kvalificerade medarbetare: Verksamhetsekonom, bolagscontroller och finanssekreterare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som med driv och engagemang vill fortsätta att utveckla det finansiella arbetet och bolagsstyrningen i Borås Stad. För att bli framgångsrik i rollen som finanschef ser vi att du har lämplig högskoleutbildning i ekonomi, gärna med inriktning på redovisning och finans.Vi ser att du har flerårig erfarenhet från finansfrågor i offentlig eller privat verksamhet. Meriterande är erfarenhet av bolagsstyrning och redovisning samt erfarenhet från politiskt styrda organisationer. Du har förmåga att samarbeta och skapa goda relationer, vilket också arbetet kräver. Vidare är du är resultatorienterad med förmåga att ‘skapa verkstad’ och leverera mot utsatta deadlines.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent av heltid. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Upplysningar

Upplysningar lämnas av ekonomichef Magnus Widén, tfn 0768-887142 eller HR-strateg Gun-Britt Ziethén , tfn 033-353566. Fackliga företrädare nås via Borås Stads växel tfn 033-35 70 00.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här.  Referensnummer 031:2019:6. Välkommen med din ansökan senast 2019-03-31.