Finanschef

Vi erbjuder dig ett utmanande och spännande arbete i en för medborgarna samhällsviktig verksamhet. Vi söker dig som vill göra skillnad och arbeta tillsammans med oss vid regionstyrelsens ekonomistab i Region Västerbotten. Regionen har höga ambitioner och är i ett intensivt utvecklingsskede och vi söker vi dig som vill vara med och vidareutveckla vårt finansarbete.

 

 

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett utmanande och spännande arbete i en för medborgarna samhällsviktig verksamhet. Vi erbjuder dig en möjlighet att påverka beslutsfattare i frågor som rör välfärdens utveckling. Du blir vår främste företrädare för en professionell finansverksamhet och en nära rådgivare till Ekonomidirektören också i andra ekonomiska frågor och även föredragande för ledning och politik. Är du, precis som vi är, engagerad i samhällsfrågor och samhällsviktig verksamhet och trivs med att arbeta i en politiskt styrd organisation så är detta ett uppdrag för dig!

Det här får du arbeta med

Finanschefen svarar självständigt för att förvalta regionens finansiella åtaganden och utveckla processer och arbetsuppgifter inom finansområdet i enlighet med beslutade delegationer. Arbetsuppgifterna omfattar initialt arbete med våra kapital- och skuldportföljer som tillsammans för närvarande omfattar knappt 8 miljarder kronor, riskhantering och utveckling av regionens styrande finansiella dokument och finansiella strategier som idag uttrycks bl.a i vår finanspolicy. Som framtida utvecklingsområden finns internbanksfunktioner med bl.a koncernmässig likviditetssamordning och likviditetsplanering, leasing, valutor samt upphandling av finansiella tjänster m.m. Du kommer också att vara kontaktperson och första ingång för våra finanspartners som exempelvis Kommuninvest, affärsbanker, andra finansiella institut och vårt konsultstöd.

Du samverkar med övriga funktioner inom ekonomistaben och även andra verksamheter och bolag inom regionkoncernen. Du är underställd ekonomidirektören med vilken du har en nära dialog men rapporterar vid behov också till regiondirektör, ledningsgrupper och politiska grupperingar. Ett viktigt utvecklingsområde är kommunikation kring regionens finansiella strategier och resultat. Tjänsten är placerad i Umeå men eftersom mycket av arbetet består av kontakter och möten med våra samarbetspartners och med aktörer inom finansmarknaderna är vi flexibla i möjligheten att till del arbeta på distans.

Det här är dina egenskaper

Du har flerårig erfarenhet av liknande arbete från privat och/eller offentlig sektor. Du har högskoleutbildning med ekonomisk inriktning eller annan relevant utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du är analytisk och affärsmässig, du har stor integritet och skapar goda relationer med din omgivning. Du är mån om att kommunicera och förankra ditt arbete men du kan också agera självständigt. Du har en sund inställning till risktagande utifrån en god förståelse för förutsättningarna för offentliga aktörer och agerar alltid inom ramen för fattade beslut. Du är självgående inom ditt område, du är beslutsam och långsiktig och driver processerna framåt utifrån ett strategiskt förhållningssätt. Dina personliga egenskaper är viktiga för oss.

Stämmer detta inpå dig så lämna in din ansökan så fort du kan!

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Ansök senast 2021-05-16
Referensnummer för tjänsten är A1023731.

Kontaktpersoner

 Jan Öström, Ekonomidirektör, 073-040 6606 jan.o.ostrom@regionvasterbotten.se

 Magnus Håkansson, Strateg, 070-558 1027

Facklig kontaktperson

Lars Burström, Vision, 070- 697 6927


Övrigt

Din formella titel är finansstrateg, uppdraget är en tillsvidareanställning utan personalansvar.
Inför rekryteringsarbetet har Region Västerbotten tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram