Finansekonom till Växjö kommun

Vi söker driven och nyfiken ekonom som gillar omväxling och utveckling i arbetet!

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med ca 7 000 anställda fördelade på 600 arbetsplatser och 250 yrken. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag. Vår uppgift är att leverera god grundservice och kundnytta som skapar värde för de vi är till för, våra kommuninvånare, företagare och kunder.

Tillsammans skapar vi en attraktiv kommun där man vill bo, utvecklas och driva företag. Som anställd i Växjö kommunkoncern tar du tillvara på individers olikheter, möter medarbetare och invånare med respekt och jobbar för att skapa en hållbar framtid.

Arbetsuppgifter

Är du en driven och nyfiken ekonom/controller som gillar omväxlande arbetsuppgifter och med möjlighet att utvecklas i en ständigt växande kommun? Då har vi tjänsten för dig!

Till ekonomikontoret söker vi en finansekonom som har i uppdrag att skapa en stabil grund för finansiella frågor i kommunkoncernen. Du driver finansfrågor, gör omvärldsanalyser och ansvarar för att hålla policies och styrdokument inom finansområdet aktuella. Vidare ansvarar du för kommunkoncernens tillgångar och skuldportfölj, nyupplåning, utlåning till föreningar, leasing och elhandel. Du rapporterar till finansråd och är kontaktperson mot banker och kreditgivare.

I rollen som finansekonom har du en central roll i budget- och uppföljningsarbetet, särskilt vad gäller investeringar, nyckeltal och analys samt utveckling inom finansområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet och intresse av finansfrågor. Du är civilekonom, gärna med inriktning finansiering samt med några års erfarenhet. Du bör ha goda kunskaper om finansiella instrument. Du drivs av att nå uppsatta mål och att arbeta med ständiga förbättringar för att fortlöpande effektivisera finansprocesserna. Du är strukturerad och analytisk i ditt arbete samt tar ansvar och är självgående.

I rollen som finansekonom arbetar du med hela kommunkoncernens förvaltningar, bolag, politiker samt föreningar. Det är därför viktigt att du har god samarbetsförmåga och bemöter våra samarbetspartners på ett flexibelt och pedagogiskt sätt. Din kommunikativa förmåga i tal och skrift på svenska och gärna på engelska, måste vara god för att lyckas i uppdraget.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid
Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast 2018-03-18. Referensnummer: KLF 7/18. Välkommen att söka här.

 

Kontaktpersoner

Katarina Andersson
Ekonomi- och finanschef
0470-410 74
katarina.andersson2@vaxjo.se

Facklig företrädare

Facklig företrädare för Vision nås via Växjö kommuns kontaktcenter.
0470-410 00

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram