Förvaltningsekonom Barn och utbildning, Salems kommun

Salems kommun söker en förvaltningsekonom till barn- och utbildningsförvaltningen.

Salem är den nära kommunen. Här är det nära till beslut och påverkan, nära till rekreation i naturreservat och lokal service. Stockholm når du på 30 minuter med bil eller tåg. Vi har 16 000 invånare och närmare 1000 anställda. Vårt arbete genomsyras av värdeorden samarbete, tillgänglighet, engagemang och nytänkande.

Våra verksamheter visar ofta mycket goda resultat. Ditt arbete är viktigt och bidrar till att kommunen blir ännu mer attraktiv att bo och leva i. Vi erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, en rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vi strävar också efter mångfald och jämställdhet.

Salems kommun söker en ny förvaltningsekonom. I denna roll har du din hemvist på ekonomienheten men har som huvuduppdrag att stödja barn- och utbildningsförvaltningen.

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är på ekonomienheten 10 medarbetare som ansvarar för kommunens ekonomi- administration och ekonomistyrning. Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö där enhetens storlek medger att våra medarbetare arbetar med flera ansvarsområden och varierande arbetsuppgifter -  med nära tillgång till ekonomkollegor för kollegial samverkan och utveckling.

Arbetsbeskrivning

I din roll som förvaltningsekonom arbetar du nära verksamheten och dess chefer, vilka ej har ekonomi som sin kärnkompetens. Detta kräver att du har en pedagogisk ådra, tycker om att utbilda dina kollegor i ekonomiska spörsmål men också att du har ett genuint intresse för verksamhetsområdet. Du ansvarar för ekonomisk uppföljning, budget, prognoser och samverkar med förvaltningschef, nämndordförande, rektorer/förskolechefer/enhetschefer och ekonomienheten i dessa frågor.

Kvalifikationer

Du har ekonomisk utbildning på högskolenivå eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har också erfarenhet av att arbeta med redovisning, bokslut och budget. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet från kommunal verksamhet och ekonomi, inte minst inom barn- och utbildningsområdet.

Vi arbetar med ekonomisystemet Unit 4 samt med beslutsstödssystemet Hypergene och det är bra om om du har erfarenheter av dessa eller liknande system. Du besitter goda kunskaper i att nyttja kalkylverktyg, dokument- och ordbehandlingsprogram samt gärna presentationsprogram (Microsoft Office, Google Apps, etc).

För att trivas i rollen har du god förmåga att lyssna och skapa delaktighet, det är viktigt att du vill arbeta i dialog med chefer och medarbetare inom ditt ansvarsområde.

För att lyckas i rollen behöver du vara ansvarstagande, analytisk, självgående och resultatinriktad. Du har förmågan att arbeta med detaljer utan att för den skull tappa helheten. Du förstår att ditt bidrag är viktigt i förvaltningens strävan mot högt uppsatta verksamhetsmål.

Anställningsvillkor

Tillsvidare. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2017-12-14. Du är välkommen att söka här. 

Kontaktpersoner

Mats Bergström
Ekonomichef
070-723 42 25
mats.bergstrom@salem.se

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram