Förvaltningsekonom till miljö- och samhällsbyggnad, Salems kommun

Salem är den nära kommunen. Här är det nära till beslut och påverkan, nära till rekreation i naturreservat och lokal service. Stockholm når du på 30 minuter med bil eller tåg. Vi har 16 000 invånare och närmare 1000 anställda. Vårt arbete genomsyras av värdeorden samarbete, tillgänglighet, engagemang och nytänkande.

Våra verksamheter visar ofta mycket goda resultat. Ditt arbete är viktigt och bidrar till att kommunen blir ännu mer attraktiv att bo och leva i. Vi erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, en rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vi strävar också efter mångfald och jämställdhet.

Salems kommun söker en ny förvaltningsekonom. I denna roll har du din hemvist på ekonomienheten men har som huvuduppdrag att stödja miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen.

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är på ekonomienheten 11 medarbetare som ansvarar för kommunens ekonomiadministration och ekonomistyrning. Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö där enhetens storlek medger att våra medarbetare arbetar med flera ansvarsområden och varierande arbetsuppgifter med nära tillgång till ekonomkollegor för kollegial samverkan och utveckling.

Arbetsbeskrivning

I din roll som förvaltningsekonom arbetar du nära miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen och dess chefer och projektansvariga.  För att kunna stödja verksamheten på ett bra sätt krävs att du har ett genuint intresse för verksamhetsområdet som innefattar områdena bygg- och miljö, fastighet, gata/park/VA samt plan och exploatering. Förvaltningen driver kommunens samhällsplanering, miljö-, klimat- och naturvårdsarbete och ansvarar för en god och hållbar boendemiljö för Salems invånare. Du ansvarar för ekonomisk uppföljning, budget, prognoser och ekonomiska analyser för både drift, investeringsprojekt och exploateringar samt samverkar med förvaltningschef, nämndordförande, enhetschefer, driftchefer, projektansvariga och ekonomienheten i dessa frågor.

Kvalifikationer

Du har ekonomisk utbildning på högskolenivå eller annan bakgrund som bedöms som likvärdig. Du har också erfarenhet av att arbeta med redovisning, bokslut och budget. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet från kommunal verksamhet och ekonomi, gärna inom miljö- och samhällsbyggnad. På samma sätt är erfarenhet av fastighetsfrågor, investeringar och projektekonomi inklusive systemstöd starkt meriterande. Det pågår ett arbete med att förbättra och utveckla arbetssätt och redskap och för att passa i rollen behöver du ha intresse och förmåga att driva utveckling och förbättringar av de ekonomiska verktyg och planer som verksamheten använder.

Vi arbetar med ekonomisystemet Unit 4 samt med beslutsstödssystemet Hypergene och det är bra om om du har erfarenheter av dessa eller liknande system. Du besitter goda kunskaper i att nyttja kalkylverktyg, dokument- och ordbehandlingsprogram samt gärna presentationsprogram (Microsoft Office, Google Apps, etc).

För att trivas i rollen har du god förmåga att lyssna och skapa delaktighet, det är viktigt att du vill arbeta i dialog och i nära samarbete  med chefer och medarbetare inom ditt ansvarsområde.

För att lyckas i rollen behöver du vara ansvarstagande, analytisk, självgående och resultatinriktad. Du har förmågan att arbeta med detaljer utan att för den skull tappa helheten. Du förstår att ditt bidrag är viktigt i förvaltningens strävan mot högt uppsatta verksamhetsmål.

Anställningsvillkor

Tillsvidare. Heltid. Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2018-02-02. Du är välkommen att söka här. 

Kontaktperson:

Mats Öberg
Tf Ekonomichef
mats.oberg@salem.se
070-723 94 94

Varmt välkommen med din ansökan!