Ekonomiansvarig till Utbildningsförvaltningen

Erfarenhet av ekonomistyrning inom en politiskt styrd organisation är meriterande liksom i Agresso.

Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasie- och vuxenstuderande i Mölndal Stad. Verksamheterna innefattar gymnasium, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, SFI, yrkeshögskola, uppdragsutbildningar m.m. Utbildningsfrågorna i Sverige är mer aktuella än någonsin vilket skapar en händelserik och utvecklingsintensiv utbildningsmiljö. Verksamheterna växer vilket ställer krav på nya rutiner för ekonomisk styrning och uppföljning. Verksamhetsåret 2017 hade Utbildningsförvaltningen en omslutning om ca 380 MSEK.

Då flera utbildningsområden idag är konkurrensutsatta pågår ett ständigt utvecklingsarbete inom Utbildningsförvaltningen för att stärka attraktivitet och kvalitet i de verksamheter som bedrivs.
Som förvaltningsekonom inom utbildningsförvaltningen har du ett övergripande ansvar för förvaltningens ekonomistyrning och redovisning till nämnd. I rollen som förvaltningsekonom kommer du att ingå i Utbildningsförvaltningens ledningsgrupp och rapporterar direkt till Förvaltningschef. Du verkar för att samordna och utveckla gemensamma effektiva modeller för prognoser och uppföljning. Du kommer att vara ett konsultativt stöd till organisationen i ekonomisk styrning och i utvecklingen att underlätta och effektivisera arbetet. Som förvaltningsekonom representerar du Utbildningsförvaltningen i olika nätverk och sammanhang internt och externt.

Inom Göteborgsregionen (GR) finns en stark samverkan kring utbudet av utbildning. Många av Mölndals stads gymnasieungdomar studerar i Göteborg, Kungsbacka och Härryda vilket innebär hantering av interkommunal ersättning. I ditt arbete som förvaltningsekonom kommer du även att vara involverad i det löpande arbetet kring kalkylering av olika ersättningsnivåer inom och utanför regionen. Till ditt stöd har du verksamhetsekonomer inom förvaltningen och GR samt en central ekonomiavdelning för hela staden.

FÖRVÄNTNINGAR

Utbildningsförvaltningen söker dig som har högskoleutbildning eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Erfarenhet av arbete med ekonomistyrning inom en politiskt styrd organisation är meriterande liksom kunskaper i ekonomisystemet Agresso.

Som person är du positiv och engagerad med intresse för ekonomi och utbildningsfrågor. Du är flexibel och har en förmåga att kunna vara delaktig i de strategiska frågorna men samtidigt ha fokus på struktur och förbättringsarbete kring den löpande redovisningen. Du är tydlig i din kommunikation och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Detta blir extra viktigt då du kommunicerar resultat till nämnden och staden.

Du har god samarbetsförmåga men är van att arbeta självständigt. Du har ett konsultativt arbetssätt och sprider kunskaper och erfarenheter på ett pedagogiskt sätt.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Utbildningsförvaltningen erbjuder ett spännande uppdrag med stor möjlighet till personlig utveckling!

INTRESSEANMÄLAN

För mer information om tjänsten och rekryteringsprocessen kontakta Source rekryteringskonsult Sofia Rasmusson, sofia.rasmusson@source-executive.se 0705-080328 eller Solaleh Khorramshahi 0703-603889 solaleh.khorramshahi@source-executive.se 0703-603889 .

Din intresseanmälan lämnar du på Source hemsida genom att klicka här.  Urval och intervjuer sker löpande men vi vill ha din intresseanmälan senast den 1 oktober.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram