Förvaltningsekonom, Vilhelmina kommun

Hjälp oss med vår ekonomi. Så hjälper vi dig med din fritid. Jobba hos oss i Vilhelmina kommun!

Ett kommunhus och dess verksamheter kan ge en fyrkantig känsla – men inte här. Här har våra anställda goda utvecklingsmöjligheter och chanser att testa flera spännande yrken. Vi vill erbjuda våra arbetssökande framtidstro och en ”Vi-känsla”. Men all vaken tid tillbringas inte på jobbet, och då kan vi locka med 87 vidsträckta kvadratmil som slingrar sig från skogslandet i öst och vidare västerut över två fjälldalar som är i ständig utveckling. I hjärtat av den sköna naturen ligger Vilhelmina tätort, som utgör kommunens centrum för handel, utbildning och kommunikation.

Vilhelmina kommun söker Förvaltningsekonom.

Vilhelmina kommun söker nu en förvaltningsekonom till ekonomienheten. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Sysselsättningsgraden är 100%.

Vi söker förvaltningsekonom med placering på ekonomienheten som är centralt placerad under kommunstyrelsen. Samtliga ekonomer är organisatoriskt knutna till ekonomienheten, men arbetar med inriktning mot en av kommunens förvaltningar, kommunstyrelsen, utbildningsförvaltningen samt socialförvaltningen.

Ekonomienheten svarar för kommunens ekonomiska administration, samordnar den löpande redovisningen och den pågående e-handelsutvecklingen samt finansieringsfrågor. Enheten har i sin centrala roll under kommunstyrelsen en övergripande och konsultativ roll i budget-, finans- och redovisningsfrågor samt rådgivning i dessa frågor. Enheten har även det övergripande ansvaret i upphandlingsfrågor. Enheten består av ekonomichef, förvaltningsekonomer och assistenter.

Dina arbetsuppgifter

Arbetet som förvaltningsekonom omfattar både operativa och strategiska arbetsuppgifter. Arbetsdagen kan innehålla allt från budget och prognoser, ekonomiska utredningar, upprättande av delårs- och årsbokslut, ekonomisk styrning och uppföljning till kontoavstämningar och projektredovisningar samt i övrigt förekommande arbetsuppgifter. Eftersom ekonomienheten är samordnad under kommunstyrelsen kan även kommunövergripande arbetsuppgifter inom ekonomi ingå.

Du kommer att arbeta konsultativt och stödjande mot verksamhets- och linjecheferna inom utbildningsnämndens förvaltning, bistå dem i olika processer såsom budget, prognoser och övriga ekonomiska frågor. I arbetsuppgifterna ingår även att genomföra genomgång/kommunikation om resultat och övriga ekonomiska frågor i nämnd, ledningsgrupp och i verksamheterna.

Din profil

Vi söker dig som har vidimerad ekonomisk utbildning och examen på högskolenivå. Du har god analytisk förmåga, kan se helheter, är duktig på att kommunicera i tal och skrift. Vi tror även att du har lätt för att använda olika IT-stöd i ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Eftersom du i ditt arbete kommer att ha många kontakter är det viktigt att du är utåtriktad, positiv, lyhörd och har en utpräglad servicekänsla. Du har förmågan att skapa förtroende, har lätt för att samarbeta och har god pedagogisk förmåga. Självständighet och flexibilitet är även goda egenskaper som du har.

Vilhelmina kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och som ger alla samma möjligheter. Som samisk förvaltningskommun ser vi att kunskaper i samiska är meriterande.

Inför rekryteringsarbetet har Vilhelmina kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varaktighet/Arbetstid

Heltid, Tillsvidare

Ansökan

Sista ansökningsdag 2017-09-10. Ange referens: 17-118-2. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här. 

Kontaktpersoner

Ekonomichef Lars Ekbäck, 0940-140 53
Fackliga kontaktpersoner
Vision Agneta Olofsson, 0940-14041
Civilekonomerna Marianne Näslund, 0940-1405

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram