Förvaltningsekonom/controller till Barn- och utbildningsförvaltningen

Vill du göra skillnad?

Vaggeryds kommun har två tätorter omgivna av en levande landsbygd i det natursköna Småland. Vårt strategiska läge mellan Jönköping och Värnamo gör kommunen till en attraktiv plats att bo, verka och leva i. Vaggeryds kommun har en stadig tillväxt och är en av länets mest expansiva kommuner. Som medarbetare i Vaggeryds kommun spelar du en viktig roll i kommunens utveckling. Vi vill ge bra service till våra kommuninvånare och här finns plats för dig som vill göra skillnad.

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområde omfattar kostenheten, 16 förskolor, 14 grundskolor samt Fenix kultur- och kunskapscentrum som innefattar gymnasium, gymnasiesärskola och vuxenutbildning. Vi arbetar målinriktat för att ge varje barn och elev kunskap och framtidstro som kan följa dem genom livet. Vi söker en förvaltningsekonom/controller vars huvuduppgift är att arbeta med Barn- och utbildningsnämndens ekonomi.

Arbetsbeskrivning

Som förvaltningsekonom utför du utrednings- och utvärderingsarbete inom ekonomiområdet i frågor som rör budget, bokslut, prognosarbete och redovisning. Processen sker löpande under året med månadsvisa redovisningar och analyser för den period som varit. Du gör ekonomiska prognoser framåt samt följer upp nyckeltal inför Barn- och utbildningsnämnden. Du är underställd förvaltningschefen och du ingår även i förvaltningens ledningsgrupp och är ett stöd för skolledare i budget- och uppföljningsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är ekonom med högskoleutbildning. Det är en fördel om du har erfarenhet från liknande arbete, helst i en politiskt styrd organisation. Du måste behärska Excel och i övrigt ha god datorvana samt kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. Vaggeryds kommun arbetar i ekonomisystemet Agresso. Arbetet ställer även krav på analytisk förmåga, självständighet och ett pedagogiskt arbetssätt.

Anställningen

Tillsvidareanställning, heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast 2017-02-28. Referensnummer:17/39Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Kontaktpersoner

Carina Sandberg
Tf. Förvaltningschef
Tel. 0370-678425

Varmt välkommen med din ansökan!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram