Gruppchef bokslut och redovisning, Södertälje kommun

Gruppchef inom redovisning med koncernredovisning, analyser, internkontroll och stiftelseredovisning

Redovisning & Ekonomisupport är en enhet med 25 medarbetare i två team som sorterar under Ekonomiavdelningen och har till uppgift att ge service och stöd till hela den kommunala organisationen. Vi ansvarar för hela redovisningsområdet, från analyser och bokslut till systemstöd och ekonomiadministrativa rutiner. Vi har fokus på att utveckla processer, hitta effektiva systemstöd och mer standardiserade rutiner. Södertälje har tillsammans med kommunerna i Botkyrka och Huddinge en egen internbank.

Nu inrättar vi två nya tjänster som gruppchef, vilket ger stora möjligheter att tillsammans med ledningen utveckla rollen och arbeta mer i processform. Det här är den ena av dessa tjänster:

En dag på jobbet

Arbetet som gruppchef innebär en intressant bredd inom hela redovisningsområdet med koncernredovisning, analyser, internkontroll och stiftelseredovisning. Till dina uppgifter hör att:
- arbetsleda redovisningsekonomer och redovisningsassistenter
- tillsammans med medarbetarna säkerställa kvalitén i månads-, delårs- och årsbokslut
- driva förbättringsarbete inom rutiner och processer
- organisera och prioritera redovisningsarbetet på ett effektivt sätt inom givna tidsramar

Kvalifikationer

För att klara uppdraget måste du ha högskoleutbildning inom ekonomi med inriktning redovisning, alternativt ekonomisk gymnasieutbildning med eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper som du förvärvat i arbetslivet. Vi förutsätter också att du har erfarenhet av arbete med redovisning i en arbetsledande roll, och har goda kunskaper i svenska språket och Officepaketet. Har du dessutom goda kunskaper i ett eller flera ekonomisystem är det meriterande.

Du är en förebild, tydlig, strukturerad, skapar delaktighet, ser sammanhang och tar ansvar för helheten.

Vi kan erbjuda dig

Vi finns i moderna ljusa lokaler vid pendeltågsstationen Södertälje centrum med mycket goda kommunikationer. Bland våra förmåner märks friskvårdspeng, årsarbetstid och möjlighet till semesterväxling det vill säga möjlighet att byta in semestertillägget till fler semesterdagar.

Information om tjänsten

Rose-Marie Kellqvist Sundström , Redovisningschef, 08-5230 6922.

Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter, 08-5230 1000.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här.

Välkommen till oss!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram