Gruppledare ekonomi, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, Region Örebro län

Vi söker dig med engagemang och vilja att leda medarbetare mot gemensamma mål.

Har du engagemang och vilja att leda medarbetare mot gemensamma mål? Har du erfarenhet av att utveckla och effektivisera ekonomiprocesser, stödsystem och rutiner? Då ska du söka tjänsten som gruppchef ekonomi vid Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen är Region Örebro läns största förvaltning. Här ryms hela länets samlade hälso- och sjukvård samt klinisk forskning och utbildning. Ekonomiavdelningen inom hälso- och sjukvården är sedan 2016 en gemensam avdelning som leds av en gruppchef. Verksamheten är förlagd på fyra olika platser i länet; Örebro (universitetssjukhuset och regionkansliet) samt vid lasaretten i Karlskoga och Lindesberg. Avdelningen arbetar med att stödja kärnverksamhetens uppdrag och mål, genom att säkerställa ett kompetent och kvalitetssäkrat ekonomistöd till förvaltningens chefer.

Arbetsuppgifter

Rollen som gruppchef innebär ett samlat ledningsansvar för avdelningens verksamhet, ekonomi och personal och därmed ansvar för att leda och kvalitetssäkra förvaltningens operativa ekonomiarbete. Det innebär bland annat att fortsätta utveckla avdelningens interna strukturer genom samordning och effektivisering av processer, stödsystem och rutiner men också att utveckla roller inom avdelningen och tydliggöra kompetenskrav.

Som linjechef för avdelningens 16 medarbetare är också en central uppgift att attrahera, utveckla och behålla motiverade och engagerade medarbetare, genom att främja ett gott arbetsklimat och tillvarata medarbetarnas kompetens i utvecklingsarbetet.

Gruppchefen är direkt underställd förvaltningens ekonomichef och ingår i förvaltningens ledningsgrupp för ekonomi. I detta forum ansvarar du även för redovisningsfrågor. Du leder också förvaltningens redovisningsgrupp.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom ekonomiområdet samt chefs- och/eller ledarerfarenhet. Du har även erfarenhet av brett och kvalificerat arbete med ekonomi, gärna med inriktning mot redovisning. Det är meriterande om du har erfarenhet av sjukvården och dess förutsättningar.

Som chef i hälso- och sjukvårdsförvaltningen har du en viktig roll som kulturskapare och förebild för organisationens alla medarbetare. Professionalism, engagemang och laganda präglar ditt arbetssätt. Att motivera och leda medarbetare mot gemensamma mål och att leda en organisation i ständig förändring och utveckling ser du som utmanande och inspirerande. Det krävs att du har en stor personlig mognad och en väl utvecklad social och kommunikativ förmåga. Du är uthållig, drivande och efterfrågar resultat samt uttrycker dig väl i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Anställningsform

Uppdraget som gruppchef är ett tidsbegränsat förordnande på 4 år, kopplat till en tillsvidareanställning i Region Örebro län.

Tillträde

Snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast 2017-10-08. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här. 
Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter.  Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Upplysningar

Christer Lundqvist, ekonomichef
Telefon: 070-547 65 60

Birgitta Steinwall, HR-konsult
Telefon: 072-147 66 28

Facklig företrädare:
SACO
Anna Djurberg
E-post: anna.djurberg@regionorebrolan.se

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram