Handläggare ersättningsmodeller, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, SLL

SLL utvecklar och förvaltar vårdens grundläggande beskrivningssystem och ersättningsmodeller

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, ansvarar för att befolkningen i Stockholms län har tillgång till en effektiv och säker hälso- och sjukvård samt tandvård. Det innebär beställning och uppföljning av hälso- och sjukvården, men också kunskapsstöd genom olika vårdprogram, riktlinjer och e-hälsotjänster. Enheten Vårdinformatik och ersättningsmodeller tillhör Utvecklingsavdelningen som är en av förvaltningens avdelningar.

På enheten för Vårdinformatik och ersättningsmodeller förvaltar och utvecklar vi vårdens grundläggande beskrivningssystem och utvecklar ersättningsmodeller.  
Enhetens arbete är av central betydelse för beskrivning och ersättning av vården inom Stockholms läns landsting.   

Om tjänsten

Ditt uppdrag som handläggare inom ersättningsmodeller blir att tillsammans med andra utforma och utveckla ersättningsmodeller för framtidens hälso- och sjukvård. Du ska i projekt och på egen hand bidra till att de vårdavtal som tecknas innehåller en så väl utformad ersättningsmodell som möjligt. Hela vårdsektorn är i en stark förändringsfas, vilket i hög grad kommer att påverka framtagandet av ersättningsmodeller. Utvecklingen inom området går fort. I arbetet ingår därför att bevaka utvecklingen av området Ersättningsmodeller för att kunna ta fram principer för hur ersättningsmodeller inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen ska utvecklas för att på bästa sätt möta framtiden. Tjänsten är även placerad på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Mycket av enhetens utvecklingsarbete sker i samarbete med förvaltningens olika avdelningar.

Kvalifikationer

Du har en universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi. Du har erfarenhet av att ha arbetat i projekt och har god kännedom om ersättningsmodeller och styrprinciper. Du har goda kunskaper i Microsoft Office, framförallt i Excel och Word.

Meriterande är kunskap om vårdens beskrivningssystem, dvs diagnos- och åtgärdskoder samt kunskap om DRG, CNI och ACG.
Om du har kunskap om upphandling/juridik, uppföljning och utredningsarbete samt har god kännedom om Stockholms läns landsting och nationella sjukvårdsorganisationen är det också meriterande.

Personliga egenskaper

Du kommer att arbeta både självständigt och tillsammans med andra i projekt, därför ställer vi krav på att du har ett strukturerat och självgående arbetssätt, samtidigt som du tycker om att arbeta i team. Vi vill också att du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du kan formulera dig väl i både tal och i skrift. Du är analytisk, och kan arbeta med komplexa frågor där du har helhetsperspektiv. Du har ett intresse för hälso- och sjukvårdsfrågor och vill att ersättningsmodellerna ska bidra till en så bra och jämlik vård som möjligt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper vid rekrytering.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder en centralt placerad arbetsplats, med utmärkta kommunikationsmöjligheter. Arbetet är stimulerande, omväxlande och stundtals utmanande i en positiv arbetsgrupp. Vår organisation präglas av kompetens och våra medarbetare har stora möjligheter att utvecklas inom ramen för vår verksamhet. Våra medarbetare erbjuds en timme friskvård i veckan och vi uppmanar alla att utnyttja den. Vi har flextid med generösa flexramar.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
Vår hemsida hittar du här.

Kontakt

Maria Asmundsson, Enhetschef, 08-123 131 51

Fackliga representanter
Vision: Heléne Söderholm, 08-123 140 54
SACO: Linnea Pettersson, 08-123 131 42
Vårdförbundet: Birgitta Cornelius 08-123 186 12

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Referensnummer 156933. Sista ansökningsdag är 2018-11-02.

Intervjuer kommer att påbörjas under ansökningstiden. Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram