Handläggare inom ekonomistyrning/redovisning, SKL

Vi söker nu en person till sektionen för demokrati och styrning som ska arbeta med ekonomistyrning.

SKL är en medlemsorganisation för kommuner, landsting och regioner. Som arbetsgivar- och intresseorganisation driver vi deras frågor och erbjuder stöd och service. Vi väcker frågor, agerar kraftfullt och bildar opinion. Vårt uppdrag är att ge kommuner, landsting och regioner bättre förutsättningar för lokalt och regionalt självstyre. Målet är att utveckla välfärden.

Avdelningen för ekonomi och styrning arbetar med frågor inom ekonomi och analys, statistik och nyckeltal, demokrati och självstyrelse samt ledning och styrning inklusive revision.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en person till sektionen för demokrati och styrning som ska arbeta med ekonomistyrning och redovisning på en strategisk nivå. På sektionen är vi 30 medarbetare som, utöver dessa frågor även arbetar med konkurrens- och valfrihetsfrågor, demokratifrågor, självstyrelse och mänskliga rättigheter.

Som handläggare hos oss kommer du att ha varierande arbetsuppgifter som innebär utvecklingsarbete, ge råd och stöd samt viss intressebevakning. Detta innebär bland annat att driva och medverka i projekt men också göra analyser, dokumentera och sprida erfarenheter.

Men konkret innebär det för dig att driva utvecklingsarbeten och ge service inom området kommunal intern- och externredovisning. Du är SKLs representant i Rådet för kommunal redovisning(RKR) vars huvuduppgift är att främja och utveckla god redovisningssed i kommuner, landsting och kommunalförbund. Du ingår även i SKLs Analysgrupp som arbetar med analyser av hur ledning och styrning fungerar hos våra medlemmar.

I rollen ingår också att aktivt delta i arbeten runt god ekonomisk hushållning och arbetet innebär även att du ansvarar för och håller i kurser och konferenser inom området.

Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och intressanta möten med olika aktörer i samhället. Vi sitter i fina lokaler vid slussen i Stockholm.

Kvalifikationer

För att du ska trivas hos oss och i rollen ska du kunna ta egna initiativ och självständigt driva olika utvecklingsarbeten. Du samarbetar bra med andra, är prestigelös och har ett konsultativt arbetssätt. Du har ett gediget intresse för möten med människor och du gillar att tala inför både stora och mindre grupper. För att kunna axla rollen krävs det att du är väl insatt i och har praktisk erfarenhet av kommunal intern- och externredovisning. Du har bred praktisk erfarenhet i kommunala ekonomistyrningsfrågor. Du ska ha en för uppdraget relevant högskoleutbildning och du ska vara väl insatt i de förutsättningar som råder i politiskt styrda organisationer.

Låter det som ett arbete som passar dig? Välkommen med din ansökan!

Anställningsform

Tillsvidareanställning. Heltid med tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast 2017-02-23. Referensnummer A640030. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Kontaktpersoner

Lennart Hansson
sektionschef
08-452 76 36

Fackliga företrädare
Gill Wingbo
Vision
08-452 76 89

Per Sedigh
SACO
08-452 77 43

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram