Interncontroller (inkl. ägarstyrning) till Sundbybergs stad

Interncontroller (inkl. ägarstyrning) till Sundbybergs stad

Du gillar struktur. Och är full av idéer. Precis som vi.

Här på stadsledningskontorets ekonomi- och kvalitetsutvecklingsavdelning är vi inne i en spännande fas. Vi bygger tillsammans vår avdelning och sätter arbetssätt internt på avdelningen. Avdelningen är ett stöd för hela kommunkoncernen när det gäller ekonomisk- social- och ekologisk hållbarhet. Vi har tillsammans erfarenhet från många olika verksamhetsområden vilket ger oss goda förutsättningar i vårt uppdrag.

Rollen som interncontroller är ny och du kommer att förstärka avdelningen inom viktiga arbetsområden och ansvara för det övergripande internkontrollarbetet. Som interncontroller kommer du att arbeta med uppföljning och kontroll av hur väl verksamheterna uppfyller mål och uppdrag beslutade av fullmäktige. Du kommer att arbeta en del med risk- och konsekvensanalyser tillsammans med enhetschefer och medarbetare och ges möjlighet att initiera och driva utredningar och projekt, både självständigt och i grupp. Dessutom ingår nära samarbete med övriga inom såväl avdelningen som resterande del av kommunkoncernen.

Genom internkontrollarbetet fungera du som ett stöd till organisationen i kvalitets- och utvecklingsarbete i syfte att förbättra förvaltningar och bolags verksamhet och effektivitet, att driva och vara delaktig i utveckling av arbetssätt och rutiner. Rollen är konsultativ och serviceinriktad vilket innebär många kontakter på olika nivåer. Rollen leder även den koncernövergripande processen Ägarstyrning inom Sundbybergs stad. Ägarstyrningen omfattar samtliga av stadens hel- och delägda bolag. Då rollen är ny har du goda möjligheter att föreslå och arbeta med utvecklingen av densamma.

Vi vill att du har relevant högskoleutbildning med ekonomisk inriktning.

Som person är du nyfiken, utvecklingsintresserad, utåtriktad och har en god servicekänsla. Du ska vara engagerad och självständigt kunna initiera och driva utvecklingsfrågor inom funktionen. Du ska självklart även vara noggrann, analytisk samt ha en förståelse för både detaljer och helhet. Du behöver vara duktig på både verbal och numerisk analys samt ha en bra förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Ansvaret i rollen handlar om ett professionellt förhållningssätt där du förväntas arbeta med en hög grad av integritet.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 14 augusti. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!  

Gör en digital ansökan genom att klicka här.

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster

Kontaktperson

Anna Håkansson

08-706 68 05

anna.hakansson@sundbyberg.se

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram