Investeringscontroller

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Botkyrka kommun sträcker sig från Mälaren i norr till Himmerfjärden i söder och är, till ytan sett, länets största kommun.

Kommunledningsförvaltningens uppdrag är att stödja kommunstyrelsen i sitt arbete. Planerings- och uppföljningsavdelningen inom kommunledningsförvaltningen är Botkyrka kommuns övergripande ekonomi- och kvalitetsfunktion med ett strategiskt ansvar att leda och samordna kommunens styrning, planering och ekonomi till stöd för chefer och förtroendevalda.

Enhet för ekonomi- och verksamhetsstyrning ansvarar för samordningen av den verksamhet som bedrivs inom ramen för kommunen så att den ligger i linje med de intentioner och de mål som fastställts avseende såväl verksamhet som ekonomi.

VI ERBJUDER

Hos oss får du en roll med stor påverkan och många möjligheter att göra skillnad för kommunen och dess förvaltningar. Ge stöd och service, medverka i kontroll och uppföljning, samt bidra till utveckling av rutiner och arbetssätt inom investeringsplaneringen.

ARBETSUPPGIFTER

Som Investeringscontroller kommer du att utveckla riktlinjer och prestanda inom investeringsplanering för Botkyrka kommun. Du ansvarar för att utveckla, upprätthålla och implementera investeringsprocessen samt öka kvalitén både avseende innehåll och kalkyl. Att följa upp investeringsportföljen mot budget, säkerställa att rätt kostnad är bokad samt stötta organisationen i framtagande och till att ett beslut om investeringar har fattats är också viktiga delar av tjänsten. I rollen ingår att tillsammans med övriga förvaltningar stödja samt att följa upp övergripande planering och genomförande av lokalförsörjningen, på kort och lång sikt.

Du kommer också vara Investeringscontroller för de övergripande investeringar som bedrivs inom kommunen. Du kommer i ditt arbete planera, kontrollera och prioritera investeringar utifrån givna kriterier. I egenskap av processledare driver du utifrån kommunens perspektiv processen och arbetet med investeringar, både utifrån ett strategiskt och löpande perspektiv.

Vidare ingår i rollen budget, prognos, månadsrapportering och analys utifrån ett investeringsperspektiv. Du kommer att ansvara för utveckling av rapporter samt nyckeltal avseende uppföljning av planerade och genomförda investeringar.

Uppföljning och kvalitetssäkring av beslutsunderlag är också en viktig del i tjänsten.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är ekonom med minst fyra års erfarenhet av controllerarbete från stora organisationer. Det är meriterande om du har kunskap inom fastighet-, bygg- och investeringsekonomi från fastighetsbranschen eller offentlig sektor.

Du har god erfarenhet av processledning och portföljstyrning, helst från bygg-/entreprenadprojekt. Du har förmåga att ta ett helhetsperspektiv samt driva och utveckla den ekonomiska styrningen på ett affärsmässigt och kundorienterat sätt. Du förstår din roll som investeringscontroller och ser till hela verksamhetens bästa när du agerar och fattar beslut. Du har mycket goda kunskaper i Excel och är van att hantera stora mängder med information, antingen med Excel eller Access.

Som person är du drivande och analytisk samt hanterar både detaljer som helhetsperspektiv och har en utvecklingsinriktad inställning till arbetet. En nyckel för att bli framgångsrik i denna roll är att du ständigt tar egna initiativ och samarbetar med andra för att bygga nätverk. Du är trygg med att göra analyser och förstå konsekvenser samt kan presentera dessa på ett pedagogiskt sätt, både för politiken och tjänstemän. Du har ett professionellt förhållningssätt och har god prioriteringsförmåga. Det är viktigt för dig att leverera i tid och med god kvalitet. Arbetet kräver självständighet och innebär stort ansvar.

Du är en god kommunikatör med förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

ANSTÄLLNINGENS OMFATTNING

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

ANSÖKAN

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Ansök senast 2017-08-20.

INFORMATION OM TJÄNSTEN LÄMNAS AV

Johan Westin
Ekonomichef
070-865 33 16

ÖVRIGT

Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

www.botkyrka.se