Junior och Senior Controller till Koncernstab Ekonomistyrning i Malmö/Kristianstad

Är du genuint intresserad av offentlig verksamhet och har du ett gediget ekonomiskt intresse?

Gör skillnad. Varje dag.

Koncernstab Ekonomistyrning omfattar Region Skånes funktion för ekonomistyrning, beslutstöd samt bolagsstyrning. Vårt uppdrag är att ur Region Skånes perspektiv driva och utveckla en effektiv styrning med fokus på ekonomi och kvalitet. Vi skapar förutsättningar för att säkerställa och utveckla en flerdimensionell ekonomistyrning utifrån ett processinriktat arbetssätt. Vi samordnar verksamhetens behov av beslutsstöd och utvecklar standardiserade lösningar för detta. Vi är cirka 40 stycken medarbetare placerade i både Malmö och Kristianstad.

Arbetsuppgifter

Är du genuint intresserad av offentlig verksamhet och har du ett gediget ekonomiskt intresse? Då kanske just du är en av de två controllers vi nu söker till oss på Koncernstab ekonomistyrning! Hos oss erbjuds du ett aktivt ansvarstagande för såväl dina arbetsuppgifter som för det förändringsarbete som vi precis har startat – ett förändringsarbete som syftar till att åstadkomma en tydligare processorienterad verksamhet. Den förändringen vi genomför innebär att du får möjlighet att kontinuerligt utveckla arbetssätt, innehåll i arbetsuppgifter och ansvarsområden.

Vi söker dig med kortare arbetslivserfarenhet inom ekonomi men också dig som har arbetat flera år som controller i en större organisation. Du har ett brett intresse för flera av våra ansvarsområden så som budget och ekonomisk planering, uppföljning och analys men också redovisning, bokslut och finansiering. Hos oss kommer du att fokusera på koncernövergripande frågeställningar men du kan också ha uppdrag mot ett särskilt verksamhetsområde så som hälso- och sjukvård eller regional utveckling. De frågeställningar du arbetar med kommer, utifrån verksamhetens behov, att förändras över tid. Det här ställer krav på att du kan prioritera, är flexibel och vill ta ansvar för att Koncernstab ekonomistyrning kan möta de verksamhetsmässiga förändringar som uppstår – när de uppstår. Eftersom du arbetar i nära samverkan med andra förväntar vi oss att du verkar för ett gemensamt engagemang kring aktuella frågor och är trygg i att kommunicera. Du arbetar tillsammans med processledare/delprocessledare/processteam och chefer men du måste också vara bekväm med att arbeta självständigt, ta egna initiativ och fatta egna beslut inom dina ansvarsområden.

Kvalifikationer

Vi söker dig med ett stort intresse för ekonomi och sinne för analys. Du ska ha lätt för att se helheten och förstå sammanhang. Du är drivande i utvecklingsarbete, har förmågan att beskriva aktuella problemställningar och bidrar till att hitta lösningar. För att lyckas i rollen som controller krävs det att du är lyhörd, noggrann och trivs med att själv planera och strukturera ditt arbete för att nå uppsatta mål. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi förutsätter att du har god samarbetsförmåga och social kompetens.

Du som söker, som är Junior Controller, har en högskole-/universitetsutbildning inom ekonomi alternativt annan likande utbildning. Vi ser att du har något/några års erfarenhet av arbete i en ekonomifunktion. Du har goda kunskaper i Officepaketet och är en van användare av Excel. Vidare har du en god förmåga att kommunicera i svenska i såväl tal som skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet från en politiskt styrd organisation.

Profilen vi eftersöker som Senior Controller ser vi är densamma som ovanstående profil, men att du har flerårig erfarenhet av arbete i en ekonomifunktion.

Anställningsvillkor

Heltid. Tillsvidareanställning.

Ansökan

Sista ansökningsdag 2017-03-24. Ref nr: A661604.
Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

 

Kontaktperson

Annika Lagerlöw Ahola, enhetschef
Telefon 040-675 36 35

Joanna Moldovan, Rekryterare
Telefon 046-275 27 13

Varmt välkommen med din ansökan!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram