Kommuncontroller, Älmhults kommun

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och har en befolkning som växer.

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och har en befolkning som växer. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo med nära till det mesta och goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Ekonomienheten ansvarar för kommunens budget-, redovisnings- och uppföljningsprocesser, dess stödsystem inom redovisnings och uppföljningsområdet samt kommunens upphandlingsverksamhet. Enheten består av 15 medarbetare och är fysiskt placerad i kommunhuset i Älmhult.

Arbetsuppgifter

Som kommuncontroller kommer du organisatoriskt att tillhöra kommunledningsförvaltningens ekonomienhet och rapportera till ekonomichefen. Ditt huvudsakliga fokus kommer ligga på budget- och uppföljningsprocesserna ur ett kommunövergripande perspektiv. Din roll kommer vara att hålla samman, vara delaktig och drivande i arbetet, från det initiala budget- och planeringsskedet, till den slutliga uppföljningen i form av årsredovisningen.

Därutöver kommer du som medarbetare på ekonomienheten att involveras i utredningar, utvecklingsprojekt mm där din kompetens kan bidra. De system som vi främst arbetar med är Raindance som ekonomisystem och Hypergene som beslutsstödsystem. Kommunstyrelsen är vår nämnd. Rollen som kommuncontroller är ny, vilket innebär att du kommer ha en god påverkansmöjlighet att forma din roll, utifrån de specifika skickligheter och erfarenheter som du har med dig.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant ekonomiutbildning på högskolenivå. Du bör ha erfarenhet från en motsvarande övergripande roll inom en större organisation. Du är intresserad av att arbeta med ekonomistyrning, utvecklings- och förbättringsarbeten och kan se helhetsperspektiv. Vidare har du en analytisk ådra, är strukturerad, har ett intresse för system och processer samt fungerar både som individualist och som lagspelare.

Då vi arbetar med ständiga förbättringar för att fortlöpande effektivisera våra processer behöver du vara lösningsfokuserad och ha en god förmåga att sätta dig in i olika frågeställningar. Eftersom våra processer pågår parallellt under året är det viktigt att du har förmågan att hålla flera bollar i luften samtidigt.

I din roll kommer du ge service till medarbetare, chefer och politiker, vilket ställer krav på en flexibel och pedagogisk förmåga. Din kommunikativa förmåga, i form av tal, skrift och bild, måste även vara god för att kunna lyckas i uppdraget.

Erfarenhet av ekonomisystemet Raindance och beslutsstödsystemet Hypergene är meriterande. Erfarenhet krävs. Erfarenhet av övergripande ekonomiarbete inom en större organisation.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Heltid

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-04-16. Arbetsgivarens referensnummer A663942. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Kontaktpersoner

Patrik Eurenius
Ekonomichef
Telefon: 0476-55155
E-post: patrik.eurenius@almhult.se

Anton Härder
Facklig företrädare Vision
Telefon: 0476-55057

Henrik Dahlström
Jusek
Telefon: 0476-55021
E-post: henrik.dahlstrom@almhult.se

Välkommen med din ansökan!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram