Kommuncontroller, kommunledningsförvaltningen

Som kommuncontroller hos oss är du ekonomistyrningsenhetens processledare.

Som kommuncontroller hos oss är du ekonomistyrningsenhetens processledare och är operativt ansvarig för, och håller ihop, de kommunkoncernövergripande processerna avseende budget, resultatstyrning, prognos, uppföljning, analys och intern kontroll. Du är dessutom kommunstyrelsen controller. En viktig uppgift är att utveckla den kommunövergripande ekonomistyrningsprocessen och utifrån ett värdeskapande helhetsperspektiv effektivisera arbetet för att öka kvalitén i både lednings- och stödprocesser.

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Ekonomi- och kansliavdelningen leder och ansvarar för den övergripande ekonomistyrningen och kansliverksamheten inom Älmhults kommun och tillhör organisatoriskt kommunledningsförvaltningen, under kommunstyrelsen. Ekonomi- och kansliavdelningen består av fyra enheter: Kanslienheten, Upphandlingsenheten, Redovisningsenheten och Ekonomistyrningsenheten. Till vår Ekonomistyrningsenhet söker vi en kommuncontroller. Här sitter alla kommunens ekonomer centralt organiserat tillsammans. Tillsammans arbetar vi med den övergripande ekonomistyrningen, där utveckling av de ekonomiadministrativa processerna prioriteras.

Arbetsuppgifter

Som kommuncontroller hos oss är du ekonomistyrningsenhetens processledare och är operativt ansvarig för, och håller ihop, de kommunkoncernövergripande processerna avseende budget, resultatstyrning, prognos, uppföljning, analys och intern kontroll. Du är dessutom kommunstyrelsen controller. En viktig uppgift är att utveckla den kommunövergripande ekonomistyrningsprocessen och utifrån ett värdeskapande helhetsperspektiv effektivisera arbetet för att öka kvalitén i både lednings- och stödprocesser.

Kvalifikationer

Du har ekonomisk utbildning på universitets- eller högskolenivå, gärna med inriktning redovisning/revision. Det krävs att du har kunskap om kommunal redovisning och att du har tidigare erfarenhet av kommunalt budgetarbete på central nivå. Du är analytisk, självgående och förväntas ha vana av att leda och driva utveckling av arbetssätt och processer. Vi ser att du trivs i en föränderlig miljö, är prestigelös och har förmågan att snabbt växla mellan olika typer av uppdrag och uppgifter. Andra egenskaper som kännetecknar dig är att du är positiv och initiativrik. Du har lätt för att kommunicera, skapa engagemang och delaktighet samt uttrycker dig väl i tal och skrift. Det är viktigt att du på ett pedagogiskt sätt kan förklara ekonomi för den som inte är ekonom.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Ange referensnummer A866206/2019 i din ansökan. Sista ansökningsdag är 18 april.

Övrigt

vår hemsida kan du läsa mer om vår värdegrund.

Arbetslivserfarenhet

Controller, erfarenhet efterfrågas (Krav)

Anställningsvillkor

Lön enligt avtal. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde är  2019-06-03.  eller enligt överenskommelse. Löpande urval sker.

Kontaktpersoner

Elisabeth Steen Ekstedt, Ekonomichef, elisabeth.steen-ekstedt@almhult.se.

Fackliga kontaktpersoner

Henrik Dahlström, Jusek, 0476-55021, henrik.dahlstrom@almhult.se.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram