Kommunledningsförvaltningen söker redovisningschef, Värnamo kommun

Gillar du olika redovisningsfrågor? Vill du vara med och utveckla ekonomiavdelningen?

Gillar du olika redovisningsfrågor? Vill du vara med och utveckla ekonomiavdelningen? Vill du ha personalansvar? Kanske är det just dig vi söker till en heltidstjänst som redovisningschef vid Värnamo kommuns centrala ekonomiavdelning!

Vår nuvarande redovisningschef går vidare till annan tjänst och vi söker nu en efterträdare. Tjänsten är underställd ekonomichefen och placerad på kommunens centrala ekonomiavdelning som består av 9 personer. Redovisningschefen är också biträdande ekonomichef. Tillträde till tjänsten kan ske så snart som möjligt.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta med att införa ett nytt ekonomisystem (upphandling är klar), redovisning, bokslut, bolagsredovisning, koncernbokslut, ekonomiska utredningar, utveckla rutiner och arbetssätt, vara inblandad i olika redovisningsprojekt m m. Du kommer också att leda det dagliga arbetet på ekonomiavdelningen samt ha personalansvar för medarbetarna.

Du har en konsultativ roll, vilket bl a innebär att vara internkonsult på avdelningen men också gentemot förvaltningarna, ta beslut i olika redovisningsfrågor samt utveckla kommunens redovisning, delårsrapportering och årsredovisning.

Du kommer arbeta nära övriga på avdelningen och ekonomichefen, men också samarbeta med övriga förvaltningar och de kommunägda bolagen. Du kommer att ingå i kommunledningsförvaltningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en ekonomisk högskoleutbildning, gärna med inriktning på redovisning, samt erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet från den kommunala sektorn. Du har även goda IT-kunskaper och goda kunskaper i ekonomisystem och Microsoft standardprogram samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Som person är du analytisk och noggrann, har god pedagogisk förmåga, är utåtriktad och har en utpräglad servicekänsla. Du har också förmågan att skapa förtroende och är samarbetsorienterad. Du är intresserad av andra människor och att ha ett personalansvar.

Vi erbjuder ett mycket omväxlande och självständigt arbete, trevliga arbetskamrater samt intressanta verksamheter inom många skilda områden. Självklart har vi flexibel arbetstid och även möjlighet till subventionerad träning.

Ansökan

Din ansökan vill vi ha senast den 16  februari 2018. Du är välkommen att söka här.
Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att intervjuer kan komma att genomföras innan ansökningstiden har gått ut.

Mer information

Har du frågor om tjänsten kontakta biträdande kommundirektör/ekonomichef Kjell Fransson, 0370-37 71 57 eller e-post kjell.e.fransson@varnamo.se eller budgetsamordnare Monica Karlsson, 0370-37 71 83 eller e-post monica.a.karlsson@varnamo.se

Fackliga företrädare når du genom kommunens växel, 0370-37 70 00.

Välkommen med din ansökan!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram