Koncerncontroller

Arbetsplatsen 

Vi är en del av en stor och komplex verksamhet och arbetar utifrån ett samhällsorienterat perspektiv, med Ludvikabons bästa i fokus. Vi jobbar tillsammans för våra medborgare och chefer i förvaltningar och bolag. Vi drivs av viljan att stödja och se andra växa och utvecklas.

Som koncerncontroller är du direkt underställd koncernekonomichef och ges goda förutsättningar att påverka och utveckla övergripande ekonomifrågor. Du tillhör kommunstyrelsens förvaltning och verksamheten stöd och styrning och du kommer att utgå från kommunens ekonomienhet.

Arbetsuppgifter

Ansvarsområdet är stort och består av Ludvika kommun och dess hel- och delägda bolag. Rätt person kommer att tilltalas av utmaningen i att utveckla övergripande ekonomifrågor och bidra till strategisk planering. Ekonomienhetens uppgift är att bistå med strategisk planering och analys samt säkerställa en tillförlitlig redovisning av hela kommunkoncernen. Du kommer att vara en resurs för både kommunen och kommunens moderbolag Ludvika Stadshus AB. Du kommer att arbeta med hela kommunkoncernens finansiella planering och redovisning i samråd med bolagen.

Du fungerar övergripande som controller för ett antal kommunägda bolag inom Ludvika kommunkoncern. Utifrån ägarens utgångspunkt säkerställer du en effektiv ägarstyrning och ett effektivt användande av kommunkoncernens resurser.

Som koncerncontroller arbetar du med finansverksamheten inom Ludvika kommunkoncern, vilket bland annat innebär att vara aktiv i kommunens och Stadshuskoncernens finansgrupp. Du arbetar också med koncernredovisning för både Ludvika Stadshuskoncern och med den sammanställda redovisningen för hela Ludvika kommunkoncern.

Arbetet sker i nära samarbete med kollegorna på enheten samt med övriga bolag och förvaltningar inom kommunkoncernen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ekonomiexamen på högskolenivå och har några års erfarenhet av arbete som controller, gärna i en större bolagskoncern eller kommunkoncern. Du har goda kunskaper inom redovisning och bolagsjuridik samt finansiering och håller dig uppdaterad inom ditt yrkesområde. Genom dina kunskaper och erfarenheter har du förmåga att snabbt skapa dig en bild av hur olika affärshändelser påverkar resultat och balans på koncernnivå. Du har fårmåga att se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. 

För att lyckas i rollen krävs att du har en analytisk förmåga och är duktig på att hitta lösningar på komplexa frågor. Du driver ditt arbete framåt på ett strukturerat och systematiskt sätt samtidigt som du är utvecklingsinriktad och har förmåga att tänka nytt. Du är skicklig i ditt sätt att kommunicera och har lätt för att samarbeta och skapa förtroendefulla relationer till andra.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar

Åsa Grans, koncernekonomichef, 0240-86223.

Arbetstagarorganisation

Vision, nås via växel 0240-86000.

Akavia, nås via växel 0240-86000.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 28 september. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Vi undanber oss alla erbjudanden om kandidatförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.