Koncerncontroller till Säffle kommun

Koncerncontroller till Säffle kommun.

Vill du vara med att utveckla Säffle kommuns ekonomiska uppföljning och redovisning? Vi erbjuder dig  ett spännande arbete med ekonomisk information och koncernredovisning i fokus.

Kommunledningskontorets ekonomienhet består av ekonomichef, två ekonomer/handläggare, kvalitetsutvecklare och tre ekonomiassistenter samt den nya koncerncontrollern. Kontoret ansvarar för de centrala ekonomifunktionerna. De större förvaltningarna och bolagen har 1-2 egna ekonomer/handläggare. Ekonomienheten ansvarar för ekonomiservice till kommunstyrelsens verksamheter och de mindre förvaltningarna.

Arbetsuppgifter

Som koncerncontroller ansvarar du för den övergripande ekonomiska uppföljningen för kommunen inklusive de kommunala bolagen. Rollen som koncernkontroller är ny och du kommer att förstärka ekonomienheten inom viktiga arbetsområden.

Huvuduppgifter är årsredovisning med sammanställd redovisning, tertialredovisning och delårsrapport. Sammanställning av den ekonomiska redovisningen inför kommunstyrelsen ingår också i arbetet. Du ansvarar även för uppföljningen av finansverksamheten. Du deltar tillsammans med ekonomichefen i det kommunövergripande budgetarbetet. Du driver och samordnar det koncerngemensamma internkontrollarbetet. Ekonomiska analyser och utredningar är en del av uppgifterna. Du är ekonomichefens ställföreträdare.

Säffle kommun har beslutsstödet Hypergene för ekonomi-, personal-, och verksamhetsuppföljning som komplement till ekonomi- och personalsystem. Budgetarbetet sker i Hypergene.

Kvalifikationer

Du är civilekonom eller motsvarande med flera års erfarenhet av redovisning. Du är noggrann, men också utvecklingsorienterad och intresserad av att förbättra arbetssätt och rutiner. Då ekonomienheten är liten är det viktigt att ha ett prestigelöst förhållningssätt och vilja att arbeta i team. Arbetet utförs i stor utsträckning tillsammans med övriga anställda på ekonomienheten samt förvaltningarnas ekonomer, vilket också kräver att du är serviceinriktad. Utbildningar av olika personalgrupper i ekonomiska frågor ställer stora krav på pedagogisk och kommunikativ förmåga.

Villkor

Säffle kommun erbjuder ett arbete som ger dig stora möjligheter till professionell utveckling med stort personligt ansvar. Du arbetar i ett litet team med ett brett fält av ekonomiska frågor. Säffle kommun har flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag, möjlighet till pensions- och semesterväxling samt personlig kompetensutveckling. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och tillträde är snarast.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-05-10. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här. 

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram