Koncerncontroller, Sollentuna kommun

Till ekonomiavdelningen på kommunledningskontoret söker vi nu en koncerncontroller till vår nybildad

Till ekonomiavdelningen på kommunledningskontoret söker vi nu en koncerncontroller till vår nybildade bolagskoncern.

Arbetsuppgifter

Som koncerncontroller kommer du att svara för bolagskoncernens rapportering, planering samt ekonomiska/finansiella analyser. Du hanterar koncerninterna frågor kring ekonomi och juridik samt ser till att moderbolagets löpande redovisning, bokslut och administration sköts i enlighet med gällande regler. Du får en viktig roll att förbereda ärenden som ska behandlas i styrelsen för moderbolaget. Du kommer också att arbeta med analyser och olika strategiska utredningar, även för andra delar inom kommunkoncernen och dess dotterbolag. En väsentlig uppgift blir att bygga upp rutiner för det nybildade moderbolaget. Du kommer arbeta tillsammans med övriga funktioner på ekonomiavdelningen och övriga kommunledningskontoret. Tjänsten innebär många spännande utmaningar samt möjlighet till att utveckla och påverka rollens utformning.

Kvalifikationer

Du är civilekonom eller har högskoleutbildning som bedöms likvärdig. Mycket goda kunskaper i redovisning, skattejuridik och aktiebolagslagen. Flerårig erfarenhet av arbete i liknande roll. Som person är du analytisk och strukturerad. Du är även kommunikativ och har en god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder

Ett arbete som ger dig stora möjligheter till professionell utveckling och stort eget ansvar hos en arbetsgivare som har som målsättning att bli Sveriges mest attraktiva kommun 2019. Vi tillämpar flextid, erbjuder friskvårdsbidrag, semesterväxling och kompetensutveckling. Din arbetsplats ligger centralt i Sollentuna centrum med goda allmänna kommunikationer med pendeltåg och bussar. Närheten till Sollentuna centrum erbjuder ett stort utbud av restauranger och service i en nyskapad stadsmiljö.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidare på heltid. Provanställning kan bli aktuellt. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Ansökan

Ansök senast den 2017-02-05. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här. Urval kan komma att göras löpande.

Kontaktpersoner

Anders Nilfjord, Ekonomichef
tfn: 08-579 213 32

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram