Koncernekonom

Om arbetsplatsen

Växjö kommun är Kronobergs läns största arbetsgivare med ca 7 000 anställda fördelade på 600 arbetsplatser och 250 yrken. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag. Vår uppgift är att leverera god grundservice och kundnytta som skapar värde för de vi är till för, våra kommuninvånare, företagare och kunder.

Ekonomiavdelningen ansvarar för och leder ekonomi- och upphandlingsprocesserna inom Växjö kommunkoncern. Från årsskiftet är vi 65 medarbetare som tillsammans driver utvecklingen med att effektivisera processer och erbjuder ett professionellt och strategiskt ekonomistöd till förvaltningarna. Vi befinner oss just nu i ett omfattande utvecklingsarbete där du får möjlighet att vara med att påverka och utforma vår nya organisation. Hos oss får du möjlighet att bidra till en modern ekonomiavdelning som står rustad för framtiden.

Arbetsuppgifter

Vi söker en ekonom som främst arbetar med koncernövergripande redovisning och bolagsekonomi. Du arbetar självständigt och samordnar, driver, utvecklar och följer upp den koncernövergripande ekonomin. I arbetsuppgifterna ingår budget, bokslut, prognoser och uppföljningar med särskilt ansvar för moderbolaget VKAB (Växjö kommunföretag AB) och VKAB-koncernen. I arbetsuppgifterna ingår även att hålla presentationer inför bolagsstyrelser och i andra sammanhang. Samordning av utvecklingsprojekt och utredningar förekommer i nära samarbete med ansvariga inom bolagen, VD för VKAB och kommunchef.

Du förväntas vara drivande i arbetet med digitala lösningar och systemstöd för att effektivisera arbetssätt och processer.

Tjänsten ingår i ekonomiavdelningens stab som ansvarar för koncernövergripande processer kring budget och uppföljning, redovisning och finans. Din närmaste chef är ekonomi- och finanschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en universitetsutbildning inom ekonomi med några års erfarenhet från en övergripande roll inom en större organisation. Du är intresserad av att arbeta med ekonomistyrning, utvecklings- och förbättringsarbeten och har förmågan att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du drivs av att nå uppsatta mål. Vi arbetar med ständiga förbättringar och för att fortlöpande effektivisera våra processer är du lösningsfokuserad, har god förmåga att sätta dig in i olika frågeställningar och van att driva förändring i komplexa organisationer.

Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad. Vidare är du strukturerad och analytisk i ditt arbete och bra på att utveckla nya idéer för att förbättra verksamheten. Rollen ställer krav på flexibilitet och en kommunikativ förmåga. Du är van att driva förändringsarbete i komplexa organisationer.

Du är bekväm och har vana av att föredra och hålla presentationer inför bl.a. bolagsstyrelser. Erfarenhet från koncernredovisning är ett krav.

Erfarenhet krävs.

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Ansök senast 2020-04-01. Referensnummer för tjänsten är KLF 7/20.

Kontakt

Tina Storbjörk Tf. ekonomi- och finanschef ,0470-439 01.

 

Facklig företrädare
Facklig företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter 0470-410 00.

Övrigt

Växjö kommun erbjuder en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.