Kristinehamns kommun söker ekonom

Är du en nyfiken och engagerad ekonom som är ute efter en ny utmaning?

En av våra ekonomer har valt att gå vidare i sin karriär och vi söker nu en ny ekonom. Du kommer tillhöra ekonomiavdelningen som är organisatoriskt placerad under kommunstyrelsen. Avdelningen består av tre enheter: budget och planering, redovisning och upphandling.

Som ekonom kommer du arbeta tillsammans med flera kollegor. Tillsammans så leder och samordnar vi kommunens ekonomistyrningsarbete och utvecklar de ekonomiadministrativa rutinerna. Vi är även en stöd funktion till övriga verksamheter gällande ekonomifrågor.

Vi är en del av Kommunledningsförvaltningen. Vi arbetar kommunövergripande med att stärka samordning och samsyn mellan förvaltningarna i gemensamma frågor. Förvaltningen består av cirka 110 medarbetare inom avdelningarna ekonomi, kansli, IT, personal och planering.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter är stödja chefer med att ta fram budgetunderlag, göra löpande uppföljningar och prognoser, samt ta fram underlag till delår- och årsbokslut för den eller de förvaltningar du arbetar mot. Du ska vara ett stöd till chefer i frågor gällande ekonomiska analyser och utveckling, du ska kunna hålla i interna utbildningar som ekonomiavdelningen ansvarar för. Din kunskap och erfarenhet är ett viktigt bidrag till den interna utvecklingen på ekonomiavdelningen.

Kvalifikationer

Du ska ha minst 3-årig högskoleutbildning inom ekonomi och ha minst 3 års erfarenhet från arbete inom kommunal eller liknande verksamhet. Det är en fördel om du har arbetat med redovisnings- och uppföljningsfrågor mot nämnd och att du känner det som en naturlig del i din roll att vara ett stöd till chefer samt känner dig bekväm att redovisa ekonomi för större grupper, t.ex ledningsgrupp och nämnd. Du ska vara intresserad av att hålla dig uppdaterad inom ekonomiområdet du kommer arbeta med. Din nyfikenhet och ditt engagemang är ett viktigt driv i ditt arbete.

Du ska vara noggrann i ditt arbete, prestigelös och kunna arbeta självständigt samtidig som du förväntas kunna arbeta tillsammans med andra i olika grupper och projekt.

Övrigt

Kristinehamns kommun är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Här finns många spännande och utvecklande arbeten inom vitt skilda områden.

Tillsammans med våra cirka 2 000 medarbetare gör vi varje dag vårt bästa för Kristinehamns invånare. Som medarbetare ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt dagliga arbete på ett bra sätt.

Här är några exempel på våra förmåner:
• Friskvårdsbidrag
• Föräldrapenningtillägg
• Kostnadsfri medarbetarservice
• Kompetensutveckling
• Möjlighet till semesterväxling
• och mycket, mycket mer!

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Heltid med tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2018-07-08. Arbetsgivarens referensnummer: A795626
Du är välkommen att söka här. 

Kontaktpersoner

Wibecke Björkelund
Ekonomichef
wibecke.bjorkelund@kristinehamn.se

Fackliga representanter:

Therese Alstad
Vision
0550-88000 (vx)

Hans Hjelm
SSR
0550-880 00 (vx)

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram