Kvalificerad ekonom till IT- och utvecklingsavdelningen

Tycker du om att arbeta självständigt men samtidigt ha goda relationer och nätverk med andra personer inom ekonomiområdet? Gillar du att arbeta som ett nära stöd till budgetansvariga personer i din organisation när det kommer till budget, redovisning och uppföljning?

Som ekonom hos oss kommer du att ansvara för och driva IT- och utvecklingsavdelningens ekonomiarbete, vilket bland annat innefattar:

  • Samordningsansvar och kontroll över de processer som hör till det löpande ekonomiarbetet såsom redovisning, budget, bokslut, prognoser samt resultatuppföljning
  • Samordna och genomföra prognos- och budgetarbete tillsammans med avdelningens chefer och koncernens ekonomifunktion
  • Ta fram ekonomiska beslutsunderlag till budgetansvariga på avdelningen samt förklara finansiella situationer, konsekvenser samt uttryck för icke-ekonomer
  • Kontakter med avdelningens leverantörer och i samarbete med den centrala ekonomifunktionen i kommunen
  • Utvecklingsarbete rörande redovisning samt att samarbete med tjänsteansvarig vidareutveckla avdelningens tjänstekatalog
  • Att delta i de olika upphandlingar som kontinuerligt genomförs inom avdelningen. I dessa formulerar du finansiella krav och skapar möjlighet till bra uppföljning av avtal ur ett ekonomiskt perspektiv

IT avdelningen levererar idag IT-stöd för Gävle kommun och Ockelbo kommun samt ett tiotal kommunala bolag och kommunalförbund.

Som ekonom hos oss är du direkt underställd avdelningschefen och arbetar som stöd till samtliga budgetansvariga på avdelningen.

Vi söker dig som

Vi vill se att du har flerårig akademisk examen inom ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha flerårig erfarenhet och kunskap av arbete med att genomföra budget, redovisning, analys, resultat, bokslutsarbete samt prognosarbete som ekonom. Dessutom vill vi se att du har erfarenhet av att stötta budgetansvariga i ekonomiarbete och flerårig erfarenhet av löpande arbete med redovisning.

Vidare så har du erfarenhet av att bedriva utvecklingsarbete av processer och rutiner inom ekonomiområdet samt god erfarenhet av att använda excel som stöd i ditt dagliga arbete.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av redovisningsarbete i en stor organisation med många olika verksamheter samt erfarenhet av att arbete i en IT-organisation eller motsvarande som är avgiftsfinansierad. Vi ser gärna också att du har erfarenhet av affärssystemet UBW40/Agresso.

Flytande svenska i tal och skrift är ett krav.

Som person vill vi se att du har förmågan att arbeta med andra människor; att lyssna, visa empati och respekt samt att du är prestigelös och uppmärksammar och belönar andras bidrag. Du har förmågan att skriva tydligt, klart och välstrukturerat och kan anpassa dina texter utifrån den tilltänkta målgruppen.

Vi vill också att du har förmågan att noggrant analysera och bedöma olika typer av data för att dra väl genomtänkta slutsatser samt för att skapa fungerande lösningar. Du har förmågan att anpassa dig till förändrade förhållanden där du uppmuntrar och stödjer förändringsinitiativ samt visar på initativförmåga. Du har lätt för att anpassa ditt beteende i förhållande till andra människors behov och har förmågan att, både självständigt och tillsammans med andra, fatta snabba och tydliga beslut.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter där just du ges möjlighet att göra skillnad för Gävleborna, idag och imorgon.​

Ditt välmående är viktigt för oss – alla medarbetare som är anställda mer än tre månader har möjlighet att få 1 000 kronor per år i ersättning för friskvård och motion.
Hos oss kan du känna dig trygg – som anställd i Gävle kommun omfattas du av flera olika försäkringar via våra kollektivavtal. Till exempel ingår sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkring. Tjänstepensionen är en kollektivavtalad pension som betalas av Gävle kommun som din arbetsgivare.
Vi vill att du har ett hållbart arbetsliv – som anställd i Gävle kommun har du generösa semestervillkor. Som nyanställd har du dessutom rätt till betald semester redan under ditt första anställningsår.
Din utveckling är viktig för oss – som anställd i Gävle kommun kan du ha ett kompetenskonto – till din egen kompetensutveckling kan du avsätta del av lönen så sätter arbetsgivaren av lika stor del.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde så snart som möjligt, efter överenskommelse.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här.  Ansök senast 2020-01-12.

Referensnummer: SG 42/19

Kontaktperson

Anders Olsson, Chef IT- och utvecklingavdelningen, 026-17 81 31.

Fackliga företrädare

Jan Eriksson, Vision, 026-17 92 75, jan.eriksson@gavle.se

Lena Arnberg, Vision, 026 -17 80 05


Om arbetsplatsen
Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 7 500 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Inom Styrning och stöd Gävle befinner du dig i händelsernas centrum. Våra knappt 300 medarbetare jobbar med saker som är gemensamma för alla inom Gävle kommun. Vi ser helheten, samordnar arbetet mellan sektorerna och ansvarar för den strategiska utvecklingen på övergripande nivå. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Tillsammans gör vi Gävle hållbart och utvecklande!

Tjänsten är placerad på IT- och utvecklingsavdelningen som är en av sektor Styrning och stöd Gävles sju avdelningar. Avdelningen har drygt 80 anställda. IT- och utvecklingsavdelningens uppdrag är att tillhandahålla en stabil plattform anpassad till verksamheternas behov och att driva och samordna verksamhetsutveckling med stöd av IT.

IT- och utvecklingsavdelningen är en samarbetspartner till sektorer och bolag gällande utveckling samt drift och förvaltning av system och IT-infrastruktur. I uppdraget ligger också strategisk och taktisk planering av utveckling och genomförande av detta tillsammans med verksamheterna och olika leverantörer.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.