Kvalificerad redovisningsekonom

Stadskontoret söker en kvalificerad redovisningsekonom.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Stadskontoret har, som kommunstyrelsens förvaltning, en samordnande roll i förhållande till övriga förvaltningar inom Malmö stad. Stadskontorets centrala uppgiftsområde är policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt uppföljning/utvärdering.

Ekonomiavdelningen ingår i stadskontoret och består av enheterna: Finans- & Bolag, Ekonomisk styrning, Systemutveckling, Redovisning samt Upphandling. Avdelningen ansvarar för budget, redovisning, uppföljning, bokslut, finansiering, bolagsstyrning, upphandling och ekonomisystem utifrån ett kommunövergripande perspektiv.

Tjänsten är placerad under redovisningsenheten som består av 9 medarbetare.

Arbetsuppgifter

I denna roll arbetar du konsultativt med att ge stöd i kvalificerade redovisningsfrågor till förvaltningarnas ekonomiavdelningar inom främst området personalekonomi. Inom ansvarsområdet ingår även att skriva anvisningar och hålla internutbildningar. Du ska också tillsammans med andra centrala funktioner säkerställa att rutiner avseende pensioner, skatter, semesterlöneskuld etc hanteras rätt i redovisningen. En viktig del är att blicka framåt och se till att rutiner anpassas till gällande regelverk.

I tjänsten ingår också att vara redovisningsansvarig för finansförvaltningen. Detta innebär bl a hantering av kommunövergripande bokföringsposter och samordning av vissa kommuninterna rutiner. Du är även delaktig i upprättandet av kommuntotala delårs- och årsbokslut.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen såsom civilekonom eller motsvarande. Du har en gedigen förståelse och erfarenhet av ekonomi- och redovisningsarbete och med flera års erfarenhet av liknande arbete. Goda kunskaper vad gäller ekonomi-/affärssystem är en förutsättning. Du måste också ha goda kunskaper i Office-paketet, framförallt i Excel. Tjänsten kräver även god kommunikation i tal och skrift. Som person är du kommunikativ, strukturerad och flexibel med en god lösningsorienterad förmåga. Du är van vid att arbeta självständigt och att ta egna initiativ samtidigt som du har god samarbetsförmåga. Du är duktig på att förmedla dina kunskaper och verka i en serviceinriktad roll. Du trivs i en miljö med högt i tak och gemensamhet där du bidrar med en positivism och öppenhet.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här.  Referensnummer för tjänsten är 102-19 redo ekonom. Sista ansökningsdag är 2019-04-07.

Kontaktperson

Elisabeth Eklund, Enhetschef, 040-341020, 076-8997229.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram