Kvalitetscontroller till ekonomiavdelningen

Att arbeta i Mariestads kommun är att göra skillnad tillsammans med andra och att utvecklas individuellt. Här behövs och uppskattas alla för det de gör – både av invånare och av arbetsgivare. Varje anställd i Mariestads kommun är en avgörande del i det viktiga arbetet med att ge service och omsorg till invånarna. Mariestads kommun fokuserar på hälsa, utveckling och delaktighet för sina anställda och ser möjligheterna hos varje person. Tillsammans skapar vi grunden för en god stad och utvecklar samhället till det vi vill att det ska vara.

I Sjöstaden Mariestad arbetar 2 500 kommunanställda från 170 yrkesgrupper inom 120 verksamhetsområden med några av Sveriges viktigaste uppdrag. Barns lärande, god omsorg, hållbar samhällsutveckling och miljöfrågor är bara några exempel på det som vi satsar på.

Som ett led i vårt utvecklingsarbete söker vi en kvalitetscontroller till en nyinrättad tjänst, där du kommer att ha möjlighet att utforma arbetet.

Arbetsuppgifter

Som kvalitetscontroller inom Mariestads kommun ska du leda och samordna kommunens styr- och målprocess på övergripande nivå. Du kommer att tillsammans med ekonomichefen vara med och utveckla kommunens styrmodell och mål- och budgetprocess. Det kommer att vara ett mycket spännande arbete som väntar och därför är dina kunskaper och erfarenheter inom styr -och målprocesser extra viktiga.

I rollen som kvalitetscontroller kommer du att både vara på strategisk och operativ nivå. Rollen kommer också omfatta utformande och uppföljning av verksamhetsplaner, utveckling av den kommunövergripande internkontrollen samt att vara systemansvarig för verksamhetssystemet Stratsys. Vidare ingår att leda och deltaga i kommungemensamma utvecklingsinsatser och projekt.

Idag har vi verksamhetssystemet Stratsys tillsammans med våra samarbetskommuner, Töreboda och Gullspång. Tjänsten innebära därav ett utvecklingsarbete i Stratsys tillsammans med våra samarbetskommuner.

I Mariestads kommun får du utvecklas och vara med att utveckla styr- och målprocessen tillsammans med engagerade kollegor. Vi värderar dina kunskaper och kommer ge dig högsta förtroende och tillit.

Kvalifikationer

Du har relevant akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du arbetat inom en politisk styrd organisation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med att leda eller samordna styr -och målprocesser. Som person har du en god förmåga att arbeta med strategiska frågor och att vara pedagogisk och tydlig i ditt sätt att leda i förändringsprocesser. Du är engagerad och positiv till utveckling.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från att leda andra i projekt, processer eller processledning eller projektledning. Det är meriterande om du har erfarenhet från verksamhetssystemet Stratsys.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning heltid och med tillträde enligt överenskommelse. Erfarenhet krävs.

Upplysningar

Christina Olsson, Ekonomichef, 0501-755150, christina.olsson@mariestad.se

Fackliga representanter

Ritva Rådefalk, Vision, 0501-756042, ritva.radefalk@mariestad.se.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Referensnummer är A837536. Sista ansökningsdatum: 2019-01-17. Varmt välkommen med din ansökan!

Mariestads kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Med hänsyn till medarbetares, kollegors, kunders och brukares hälsa tillämpar Mariestads kommun rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mariestads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.