Kyrkogårdschef

I Svenska kyrkan ryms allt mellan himmel och jord – tro och tvivel, glädje och sorg. Det är Sveriges största medlemsorganisation, med öppen och tillgänglig verksamhet i hela landet. I Södra Storstockholm finns Botkyrka församling. Hit hör områden som Alby, Hallunda och Fittja samt Tumba och Tullinge. I Botkyrka finns både villaområden och miljonprogram, stadsmiljöer och landsbygd. Här möts och bor människor från alla delar av världen. Botkyrka församling har fyra distrikt, sex kyrkor, två kyrkogårdar och en religionsneutral begravningsplats. Ca 90 personer arbetar i församlingen. Inom begravningsverksamheten arbetar ett tiotal tillsvidareanställda. Under perioden april till november förstärks bemanningen med säsongs- och sommaranställda.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

I rollen som Kyrkogårdschef har du det övergripande ansvaret för planering och utveckling av församlingens kyrkogårdsområde, dvs kyrkogårdar och begravningsplatser. Rollen innebär personal- och budgetansvar och du ansvarar för att kyrkogårdarna och begravningsplatserna vårdas och utvecklas på ett effektivt, snyggt och ändamålsenligt sätt. Du ansvarar för att underställd personal trivs på arbetsplatsen, är motiverade samt att de genomför de åtaganden man kommit överens om. Ekonomiskt ansvar innebär att du kommer se över resursbehoven samt genomföra löpande uppföljning av de projekt som pågår. Du kommer bl.a. arbeta i vårt ekonomisystem Aveny/Eniac. Du kommer ha en hel del externa kontakter med t.ex. myndigheter som Länsstyrelsen, entreprenörer, allmänheten och Botkyrka kommun. Du ingår i ett antal nätverk som träffas med jämna mellanrum för att diskutera olika frågor som rör församlingarna på södra sidan Stockholm. Du har idag personalansvar för 10 personer, varav två är arbetande förmän som leder arbetet ute på kyrkogårdarna och sex kyrkogårdsarbetare. I din enhet ingår även två administrativ personal. Du rapporterar till Kyrkoherden och ingår i dennes ledningsgrupp.

Din profil

Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande utbildning som arbetsgivare bedömer relevant. Du har arbetet flera år som chef och har stor vana av ekonomiskt ansvar och budgetuppföljning. Det är en merit om du har erfarenhet av projektledning och/eller grönyteskötsel. B-körkort är ett krav.

Du kan förmedla kommunikation tydligt och enkelt, både muntlig och skriftligt. Du lyssnar på ett effektivt sätt, försöker först förstå och sen förstås. För att lyckas i rollen är det viktigt att du kan planera och organisera ditt arbete på ett realistiskt sätt samt integrera kort- och långsiktiga mål med helhetsbilden. Du delar information och söker andras input i beslut och frågeställningar samt samarbetar snarare än att arbeta självständigt. Att agera utåtriktat och synligt är något du är van med. Rollen kräver att man kan anpassa sig snabbt till förändringar och kan hantera oväntade situationer med bevarat lugn och fokus. Du söker aktivt andras feedback och lär dig snabbt av dina erfarenheter samt medveten om dina egna styrkor och svagheter.
Ansök redan idag!

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidaretjänst. Tillträde enligt överenskommelse. Utvärdering av inkomna intresseanmälningar sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Svenska Kyrkan Botkyrka Församling samarbetar med Unik Resurs i denna rekrytering. Eventuella frågor besvaras av Stefan Bölin 076-7781501 alt. stefan.bolin@unikresurs.se eller Helena Lantz 073-6560466 alt. helena.lantz@unikresurs.se.

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Gör en digital ansökan genom att klicka här.

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt cv.

Välkommen!

Unik Resurs
Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig konsult om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Lycka till!