Lokalstrateg, Botkyrka kommun

Vill du göra skillnad? Botkyrka kommun söker en lokalstrateg.

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare.

Utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, grund- och gymnasieskola. Här arbetar drygt 3 100 medarbetare för att på olika sätt stödja barn och elever i deras lärande, så att eleverna ska nå de nationella kunskapsmålen.

Vi har 50 förskolor, 22 grundskolor och fyra gymnasieskolor med ca. 15 000 barn och elever. Är du den som ska ta den spännande rollen att planera och utforma framtidens förskolor och skolor till Botkyrkaborna?

Botkyrka kommun står de kommande åren inför investeringar i miljardklassen, där utbildningsförvaltningen står för merparten av dessa. Vi planerar att bygga minst 13 nya förskolor och 3 nya grundskolor samt genomför en rad ombyggnationer och renoveringar de närmaste åren.

Lokalförsörjningsenheten, ett team på 5 personer är processansvarigt när det gäller att ha ändamålsenliga, kostnadseffektiva förskole- och skollokaler i rätt tid. Som en i teamet bidrar du till att ge utbildningsförvaltningen bästa möjliga beslutsunderlag.

Arbetsbeskrivning

Som lokalstrateg ansvarar du för utbildningsförvaltningens strategiska lokalplanering. Du deltar i arbetet med omvärldsbevakning, budgetprocess och utifrån barn- och elevprognoser upprättar du framtida lokalbehov och dess effekt på ekonomin. Vidare analyserar och redogör du för lokalkonsekvenser utifrån elevströmmar inom samtliga skolformer - förskola, grund- och gymnasieskola. Du bevakar även utbildningsförvaltningens intresse gällande detaljplaner.

Du ansvarar för att tillsammans med verksamheten utveckla utbildningsförvaltningens lokalförsörjningsprogram för samtliga skolformer. Lokalstrategen har beställaransvar för förstudier, ny-, om- och tillbyggnadsprojekt. I rollen som Lokalstrateg förutsätts att du tycker om att både samarbeta och är självgående. Du har ett nära samarbete med de tre verksamhetscheferna och lokalsamordnarna på förvaltningen samt bygger upp ett brett kontaktnät inom kommunen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleexamen. Erfarenhet av att arbeta med strategiska lokalfrågor är ett krav. Det är meriterande om du är skolledare med intresse för strategisk lokalplanering. Du gillar att arbeta i team, har god social förmåga, är strukturerad och har god förmåga till muntlig kommunikation. Dina uppdrag kommer att vara krävande, komplexa och periodvis är arbetsbelastningen hög. Därför krävs det att du lätt kan anpassa dig till ändrade omständigheter och att du har vilja att ständigt vidareutveckla dina arbetsrutiner. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. B körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning på 6 månader kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast 2017-09-10. Referensnummer A707929. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Kontaktpersoner

Dejan Smiljanic
Chef lokalförsörjningsenheten
tel. 0738 -06 86 90

Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss.

Varmt välkommen med din ansökan!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram