Lokalstrateg/fastighetsekonom

Vill du arbeta i en växande kommun där du som civilingenjör får en nyckelroll för att skapa kostnadseffektiva investeringar? Är du van att arbeta med strategisk lokalresursplanering och granskning av investeringskalkyler? Då är detta tjänsten för dig!

Vallentuna kommun söker en erfaren ingenjör med specialisering inom bygg- och fastighetsekonomi till en tjänst som lokalstrateg/fastighetsekonom. Samordning av lokalresursplanering, bedömning av investeringsbehov och granskning av investeringskalkyler är centrala funktioner för utvecklingen av Vallentuna. Lokalstrategen/fastighetsekonomen har en viktig roll för att uppnå en god ekonomisk hushållning och optimera kommunens lokalanvändning.  

Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för kommunens lokalresursplanering och arbeta för en effektiv lokalanvändning. I samarbete med lokalansvariga inom förvaltningarna tar du fram förslag till kommunens årliga lokalresursplan och investeringsplan.

I arbetet ingår att bedöma önskemål om investeringar och granska investeringskalkyler. Du samarbetar med förvaltningarna för att hitta rimliga kostnadsnivåer och gör bedömningar för kommunen som helhet. Du följer upp beräkningar av hyreseffekter och tar fram beslutsunderlag till kommunens budget.

Som en del i kommunens strategiska lokalresursplanering ingår även att göra analyser och nyckeltalsuppföljning för lokaler och hyror. Du bidrar till verksamhetsutveckling och du samarbetar med samhällsbyggnadsförvaltningen för att långsiktigt skapa en effektiv planering av kommunens fastighetsverksamhet.

Tjänsten är placerad inom kommunledningskontoret och du rapporterar till ekonomichefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har civilingenjörsexamen inom samhällsbyggnad eller motsvarande. Du är specialiserad inom bygg- och fastighetsekonomi. Du har även kunskaper inom fastighetsjuridik.

Du har erfarenhet från byggprojektledning och investeringskalkyler. Du har mycket hög kompetens att göra bedömningar av investeringskalkyler och hitta kostnadseffektiva lösningar.

Du har också erfarenheter av att arbeta med strategisk lokalresursplanering. Du har mycket god kommunikativ förmåga i svenska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Vi ser att du är analytisk, resultatfokuserad och effektiv. Du arbetar strukturerat och har lätt för att se helheter och förbättringsmöjligheter.

Som person är du kommunikativ och ansvarstagande. Du är samarbetsorienterad, gillar problemlösning och driver utveckling.

Är du en person som strävar efter att hitta kostnadseffektiva lösningar och samtidigt uppnå hög kvalitet, så kommer du trivas väl i tjänsten hos oss!

Information

Tjänsten är tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

För ytterligare information kontakta:

Annika Hellberg, ekonomichef, tel. 08-587 852 12 eller på annika.hellberg@vallentuna.se

Marie Wallin, redovisningsansvarig, tel. 08-587 850 32 eller på marie.wallin@vallentuna.se

Mer information och fackliga representanter hittar du på på denna länk.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Sista ansökningsdag är 2019-01-13.

Vi erbjuder en arbetsplats i Vallentuna centrum. Vi har flextidsavtal, friskvårdsprogram samt friskvårdsbidrag.

Välkommen med din ansökan!