Lokalstrateg till Värmdö kommun

Vill du vara en nyckelperson i ekonomi- och verksamhetsstyrningen i vår vackra och expansiva kommun?

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Vill du vara en nyckelperson i ekonomi- och verksamhetsstyrningen i en av Sveriges vackraste och snabbast växande kommuner? Då hälsar vi dig välkommen till händelsernas centrum!

Nu söker vi en analytisk och engagerad lokalstrateg till controllerenheten. Enheten ingår i Sektorn för ekonomi och uppföljning som nu befinner sig i ett spännande skede. Hos oss erbjuds du möjligheten att ta dig an uppdraget att samordna och driva utvecklingen av kommunens strategiska lokalförsörjningsarbete så att det svarar mot framtidens lokalbehov.

Arbetsuppgifter

I rollen som lokalstrateg ansvarar du för det kommunövergripande perspektivet gällande lokalförsörjningsfrågor. Det innebär att du ska ha en samlad överblick över kommunens lokalbestånd och din primära uppgift blir att arbeta långsiktigt med lokalanskaffning kopplat till verksamhetsutveckling, uppsatta mål och demografiska förändringar.

Som lokalstrateg leder och ansvarar du för att samordna lokalanvändningen för att säkerställa ett kostnadseffektivt lokalutnyttjande. En viktig del i ditt arbete är att möta verksamheternas lokalbehov och omsätta det till nya lösningar i befintligt bestånd eller som idé till nya lokaler. Arbetet kräver god överblick över kommunens befintliga lokaler och den externa lokalmarknaden. Du behöver dessutom ha god kännedom om framtida lokalbehov på kort och lång sikt.

Du ansvarar för att lokalplaneringsprocesserna inom kommunen hanteras enligt fastställda rutiner och säkerställer ett övergripande perspektiv på lokalförsörjning. Att ta fram och kvalitetssäkra beslutsunderlag är därmed också en viktig del i tjänsten. I din roll kommer du ha en rådgivande funktion till verksamheter samt delta i och leda forum avseende lokaler. Du kommer arbeta strategiskt för att stödja övriga sektorer i deras utveckling framåt för att säkerställa kvalitet, kostnadseffektivitet och enhetlighet. Vidare ingår det i rollen att arbeta med riskbedömningar, omvärldsbevakning samt utveckling och förbättring inom området.

Vi söker dig som

  • har relevant högskoleutbildning, gärna civilingenjör och/eller civilekonom.
  • har erfarenhet av att på en strategisk nivå samordna och leda utvecklingsprojekt, gärna i rollen som projekt- eller processledare.
  • arbetat med lokalförsörjningsfrågor/fastighetsutveckling och projektledning i tidiga skeden, gärna inom kommunal verksamhet.
  • Om du har kunskaper gällande utformning av lokaler och vilka myndighetskrav som ställs på lokaler, bl.a. tillgänglighetsfrågor samt fastighetsrättsliga frågor, är det meriterande.

Vi hoppas du är strategisk, kreativ och nyfiken samt tar egna initiativ. Din analytiska förmåga och förmåga att sätta lokalförsörjningsfrågor i sitt ekonomiska sammanhang är viktig. Arbetsuppgifterna kräver att du kan växla mellan självständigt arbete och samarbete. Vi förutsätter att du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Då arbetet också innebär att delta i projektgrupper för pågående ny- och ombyggnadsprojekt innebär det mycket kontakter med våra verksamheter, fastighetsägare och plan- och exploateringsavdelningar. Det ställer krav på att du är lösningsorienterad och kan skapa förtroendefulla relationer genom att ha en tydlig dialog med olika intressenter.

Sektorn för ekonomi och uppföljning har ett ansvarsområde som spänner över hela det ekonomiska spektret, såsom upphandling och inköp, ekonomisk planering, redovisning, uppföljning, analys och ekonomistyrning. Sektorn ansvarar även för ekonomisystem och ekonomiadministration.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2018-04-01. Du är välkommen att söka här.

Kontaktperson

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Petra Eriksson sektor-/ekonomichef, 08-570 481 02. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

 

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram