PwC söker konsulter med erfarenhet av kommunal ekonomi

PwC storsatsar på offentlig sektor och söker ekonomer till specialistenhet Public Sector.

Vågar du skapa förändring, tänka i nya banor och bidra till en fungerande välfärd för Sveriges viktigaste kunder? Vill du se till att skattemedel används på bästa sätt och att medborgarna får rätt service efter sina behov? Är du intresserad av att vara med och utveckla framtidens modeller för kommunal ekonomi? Då kanske det är dig vi letar efter!

PwC storsatsar på offentlig sektor och har bildat en specialistenhet Public Sector som samlar över 170 medarbetare som jobbar för att utveckla sektorn. Vi söker nu konsulter med erfarenhet av kommunal ekonomi till PwC Public Sector.

Vi inom Public Sector vill ständigt utvecklas och vara ledande i att stödja våra kunder i utvecklings- och effektiviseringsarbetet i ett samhälle som ständigt förändras. Vi bidrar till detta kontinuerligt genom vår revision och genom våra rådgivningsinsatser. Vi vågar tänka nytt och ta fram bättre, mer anpassade lösningar. Är du också redo?

Som ekonom ligger tyngdpunkten i arbetet på att hjälpa våra kunder med att utreda och analysera kommuners ekonomi på övergripande nivå och för olika verksamheter, såsom utveckla kommuners ekonomistyrning och konstruera resursfördelningsmodeller. Vi har även kombinerade uppdrag där långsiktig finansiell analys tillsammans med trend- och konsekvensanalys med indikatorer utgjort underlag för strategiska beslut. Vi har utvecklat en modell för långsiktig finansiell analys som använts över idag 50 kommuner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är van vid att förklara komplicerade ekonomiska samband och presentera underlag för politisk ledning. Du har en bred kunskap om hur den kommunala ekonomin hänger ihop och du kan kombinera kunskap om kommunal ekonomi, ekonomistyrning med kommunal verksamhet. Din förmåga att använda excel som verktyg är mycket god och du kan obehindrat hantera en större mängd data.

För att du ska trivas och utvecklas hos oss tror vi att det är viktigt att du är nyfiken, vill utveckla kommunalekonomi och kan etablera förtroendefulla kontakter, har ett konsultativt förhållningssätt, är utåtriktad, har lätt för att samarbeta och besitter en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift.

Andra egenskaper som vi värdesätter är initiativkraft, förmåga att arbeta självständigt och i team, analytisk förmåga, kreativitet, förmåga att prioritera och framför allt ett affärsmässigt tänkande och en hög social kompetens.

I slutändan handlar det också om att du ska vara beredd att driva vårt företag framåt och att du tar ansvar för din egen och företagets utveckling.

Intervjuer kommer ske löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan nu, men senast 31 augusti 2018.

 

Information om tjänsten

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Susanna Collijn, +46 10 2124837, susanna.collijn@pwc.com eller Jessica Carragher Wallner, +46 10 2126432, jessica.carragher.wallner@pwc.com. Har du frågor om din ansökan eller rekryteringsprocessen kontakta Suchandrima Dev, HR via suchandrima.dev@pwc.com.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram