Rättviks kommun söker ekonom

Ekonomienheten svarar för koncernens övergripande ekonomiska frågor och har en rådgivande och samordnande roll gentemot de kommunala bolagen och förvaltningarna. Ekonomienheten är placerad inom Stab- och serviceförvaltningen och består i dagsläget av åtta medarbetare.

Tre av ekonomienhetens medarbetare jobbar direkt mot kommunens förvaltningar som ekonomer. De är gruppen av ekonomer som nu söker en ekonom som kan komplettera enhetens övriga medarbetare och som i första hand kan arbeta mot socialförvaltningen.

Arbetsbeskrivning

I uppdraget ingår:

  • Budgetarbete, budgetuppföljningar – prognoser och månadsuppföljningar, även delårsbokslut och årsbokslut.
  • Ekonomisk rådgivning till de kommunala förvaltningarnas respektive ledning och administration.
  • Ekonomiska uppgifter av mera övergripande karaktär inom förvaltningarna.
  • Genomföra utredningar och presentera ekonomiska kalkyler och analyser.
  • Vara delaktig i verksamhetsutveckling.
  • Utbilda och informera chefer/verksamhetsansvariga i ekonomifrågor.

Vem är du?

Vi söker dig som har en ekonomisk högskoleexamen eller motsvarande, samt erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Du är strukturerad och ansvarskännande, har lätt för att skapa goda relationer såväl med interna som externa kontakter. Du har lätt för att prioritera, är stresstålig och initiativrik samtidigt som du är flexibel och kan anpassa dig till verksamhetens behov.

Vi ser gärna att du har vana av att arbeta med processorienterad verksamhetsutveckling med hjälp av processbeskrivningar, riskanalyser och kontrollplaner.

Tjänsten förutsätter att du har ett konsultativt arbetssätt och god förmåga att kommunicera. Vi använder Aditro/Visma affärssystem och därför är vana från detta system eller liknande meriterande. Dessutom krävs goda kunskaper i Excel.

Ansökan

Din ansökan vill vi ha senast 2017-04-17
Ansökan skickas, helst med e-post, till ann.lissaker@rattvik.se
alternativt
Rättviks kommun
Ekonomienheten
795 80 Rättvik

Kontakt

Ekonomichef
Ann Lissåker
0248-70 116

fackliga organisationer når du via växeln, 0248-70 000