Redovisningsansvarig

Redovisningsansvarig arbetar med kvalificerat redovisningsarbete samt ansvarar för att samordna och utveckla kommunens arbete med löpande redovisning, bokslutsarbete och koncernredovisning. I tjänsten ingår att säkerställa en rättvisande redovisning och att följa utvecklingen av regelverket inom redovisningsområdet. Det tillkommer även ansvar för redovisningsrutiner, redovisningsupplägg, arbetssätt och att upprätta anvisningar.

Om arbetsplatsen

Borlänge kommun är en framtidsinriktad kommun. Här finns visioner om framtiden och mycket är på gång. Kommunen är Borlänges största arbetsgivare med verksamheter inom många viktiga områden. Våra anställda möter Borlängeborna i livets alla skeden. Att jobba hos oss är att spela en viktig roll i Borlänges utveckling.

Vi arbetar med tillitsbaserad styrning och medarbetardriven chefsstödd utveckling. Du som medarbetare driver utvecklingen tillsammans med dina kollegor.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet


Arbetsuppgifter

Redovisningsansvarig arbetar med kvalificerat redovisningsarbete samt ansvarar för att samordna och utveckla kommunens arbete med löpande redovisning, bokslutsarbete och koncernredovisning. I tjänsten ingår att säkerställa en rättvisande redovisning och att följa utvecklingen av regelverket inom redovisningsområdet. Det tillkommer även ansvar för redovisningsrutiner, redovisningsupplägg, arbetssätt och att upprätta anvisningar. Redovisningsansvarig samordnar och ansvarar för upprättande av kommunens årsredovisning, delårsbokslut och månadsrapporter. Utöver det så kommer redovisningsansvarig att ge råd till ekonomer och annan personal i redovisningsfrågor. Det ingår redovisningsansvar för den kommunala bolagskoncernens ekonomiska rapportering till ägaren, vilket omfattar uppföljning av ägardirektiv, bolagsstyrningsrapporter och årsstämmor. Redovisningsansvarig är också ansvarig för administration och ekonomi i moderbolaget och dess koncern.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ekonomisk högskole-/universitetsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig för tjänsten. Du har minst 5 års erfarenhet från redovisningsarbete, varav 3 år med kvalificerad redovisning, samt gedigen erfarenhet av upprättande av bokslut och årsredovisning. Vidare har du mycket goda kunskaper i det svenska språket muntligt som skriftligt. Har du erfarenhet av arbete med koncernredovisning samt av att arbeta i en politisk styrd organisation ses det som meriterande för tjänsten.

Som person ser vi att du är en vän av ordning och struktur då du hela tiden arbetar mot uppsatta deadlines utifrån lagkrav men också utifrån kommunens tidplan. Du har en analytisk förmåga som gör att du lätt hanterar ekonomisk data och ser mönster och trender utifrån det som varit. Att kunna samordna och planera är också en viktig egenskap vi eftersöker, då du kommer samordna redovisningsarbete inom kommunen och koncernen. Vidare är du att du är en god kommunikatör som med lätthet kan förmedla budskap, muntligt och skriftligt. Utifrån rollen är det också av yttersta vikt att du har lätt för att samarbeta. Sist men inte minst vill vi också att du är en person som gillar och driver utveckling.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Referensnummer:   A1071272
Sista ansökningsdag: 2021-12-09

Gör ansökan

     

Kontaktpersoner

Fredrik Johansson Enhetschef Bokslut & Strategiskt stöd, 0243-748 22

Facklig företrädare
Jessica Eberger Vision, 0243-749 44

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram