Redovisningsansvarig

Ekonomienheten ansvarar för övergripande ekonomiarbete i Kalix kommun. Vårt uppdrag innebär arbetsuppgifter med kommunens budget, redovisning, uppföljning och prognosarbete, bokslut och finansiering. Vi arbetar också med uppdrag för kommunens förvaltningar. Dessutom leder och arbetar vi med de dagliga ekonomiprocesserna som leverantörs- och kundreskontra samt andra betalningar.

Arbetsuppgifter

I anställningen kommer du att ha rollen att leda och ansvara övergripande för redovisning inom de dagliga processerna. I ditt uppdrag ingår att ansvara för kommunens bokslut; delårsrapport och årsredovisning. En viktig uppgift är att driva och utveckla de kommunövergripande redovisningsfrågorna och utifrån ett helhetsperspektiv effektivisera arbetet. Du är kommunens redovisningsexpert och systemansvarig för vårt ekonomisystem Redovisning och reskontra men även de system och verktyg vi använder för månadsuppföljningar och bokslutsarbete.

Kompetenser

Högskoleexamen med inriktning mot ekonomi är ett krav.
Vi vill att du har god erfarenhet av upprättande av budget, bokslut, redovisning och uppföljning.
Några års arbetslivserfarenhet krävs.
Som person har du lätt för att kommunicera och uttrycker dig väl i tal och skrift. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har mycket god samarbetsförmåga och ett noggrant och strukturerat arbetssätt. Du har en stark analytisk förmåga och är proaktiv. Du är prestigelös och vill utveckla ekonomienhetens professionella kompetens på redovisningsområdet tillsammans med dina kollegor. Du har också ett intresse för ständiga förbättringar och vill bidra till att arbetssätt och processer utvecklas och effektiviseras, och för att lyckas med detta har du lätt för att skapa engagemang och delaktighet.
Tillsvidareanställning på heltid med tillträdesdag 2018-09-17 eller snarast möjligt enligt överenskommelse.

Information om tjänsten

Ansökan

Ansökan sker via www.kalix.se. Gör en digital ansökan genom att klicka här.