Redovisningsansvarig

Som redovisningsansvarig kommer du att vara kommunens expert inom redovisningsområdet.

I Svenljunga har vi den lilla kommunens fördelar; Nära till varandra, till idéerna och till besluten. Vi som arbetar här gör det för att vi vill ge bästa möjliga service till våra medborgare. Som arbetsgivare värnar vi om din livskvalitet. Det är viktigt att du som anställd trivs och mår bra. Därför satsar vi på bra arbetsvillkor, ett gott ledarskap och uppmuntrar ditt engagemang. Vi värdesätter din unika kunskap och erfarenhet och ser gärna att du som anställd är delaktig i utvecklingsarbetet av våra verksamheter.

Hos oss är vi stolta över vår kommun och vårt arbete. Svenljunga kommun - vi erbjuder det godaste livet!

Arbetsuppgifter

Kommunstyrelseförvaltningen söker en REDOVISNINGSANSVARIG till ekonomienheten. Ekonomienheten har det samlade ansvaret för att leda och utveckla ekonomistyrningen i kommunen samt att vara en intern servicefunktion inom ekonomiområdet.
På enheten arbetar 9 personer.

Vi söker dig som har ekonombakgrund och som vill arbeta i en spännande och utvecklande roll hos oss.

Som redovisningsansvarig kommer du att vara kommunens expert inom redovisningsområdet. Regelefterlevnaden inom området är viktigt och du har som uppgift att verka för att den hålls på en hög nivå.

Tillsammans med ekonomichefen är du huvudansvarig för rapporteringen i samband med bokslut, delårsbokslut och delårsrapport (per 30 april). Du ansvarar för upprättande av resultat- och balansräkning, kassaflödesanalys, sammanställd redovisning och andra delar som är vanligt förekommande i dessa rapporter.

I rollen som redovisningsansvarig är du ett stöd till kommunstyrelseförvaltningen i ekonomiska frågor och stöttar enheterna i arbetet med budget, månadsuppföljningar, delårsrapport, delårsbokslut och bokslut. Arbetet innebär även föredragningar på politiska sammanträden.

Andra arbetsuppgifter är att bland annat sköta redovisningen för några stiftelser, tillsammans med en kollega ansvara för investeringsredovisningen och anläggningsregistret, momsredovisning, SCB:s Räkenskapssammandrag (RS).

Du är också ett stöd till ekonomichefen i arbetet med budgetprocessen och deltar i bland annat budgetberedningen.

Kommunen arbetar med ekonomisystemet Visma. Som redovisningsansvarig förväntas du bli kunnig i systemet och vara ett stöd för systemansvarig.

Kommunen använder beslutsstödssystemet Hypergene. Ekonomienheten är ansvarig för modulerna inom ekonomiområdet. I skrivande stund pågår införande av modulen Budet & Prognos. Samtliga ekonomer tar ansvar i utvecklingen av systemet.

Tillsammans med dina kollegor får du även jobba med utveckling av till exempel ekonomiska rapporter och analysverktyg.

I ett led att öka kvalitetssäkringen på enheten arbetar vi med att vara backup för varandra och hjälper varandra när det behövs.

Vi uppmuntrar till att nya idéer prövas och värdesätter intresse för effektivare arbetssätt.

Kvalifikationer

Du har ekonomexamen på högskolenivå eller motsvarande, gärna med inriktning mot redovisning. Vi tror att du har hunnit jobba några år inom området och ser det som meriterande om du har erfarenhet av kommunal förvaltning. Du har god IT-vana och är skicklig på både Excel och Word. Har du erfarenhet av ekonomisystemet Visma och beslutsstödssystemet Hypergene så är det ett plus.

Erfarenhet

Erfarenhet krävs. Du är drivande i och utvecklar processer inom området. Du är ansvarstagande och har kvaliteten i fokus. Arbetet innehåller flertalet deadlines som du ska arbeta mot under året. Det är därför viktigt att du är stresstålig, strukturerad och noggrann, kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Det är också viktigt att du har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi avser att genomföra intervjuer löpande

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och med tillträde enligt överenskommelse

Upplysningar om tjänsten

Upplysningar lämnas av Salman Chalhoub, Ekonomichef, 0325-18318.

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0325-18000.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Referensnummer 90/2019. Sista ansökningsdag är 2019-05-26.

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

Varmt välkommen med din ansökan!

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram