Redovisningsansvarig

Övertorneå kommun söker redovisningsansvarig till ekonomienheten. Välkommen till oss!

Övertorneå kommun ligger i vackra Tornedalen i östra Norrbotten. Polcirkeln går genom kommunen i norr och kommungränsen i öst följer Torne älv. Vår kommun ingår i förvaltningsområdet för finska och meänkieli, två minoritetsspråk som talas flitigt av befolkningen. I den kommunala koncernen ingår Övertorneå kommun med cirka 500 medarbetare, samt tre kommunala bolag; Övertorneå Energi AB, Stiftelsen Matarengihem samt Övertorneå Värmeverk.

Vi söker redovisningsansvarig till Övertorneå kommuns ekonomienhet.

Ekonomienheten ansvarar för kommunens övergripande ekonomiarbete. Vårt uppdrag innebär arbetsuppgifter med kommunens budget, redovisning, uppföljning och prognosarbete, bokslut och finansiering. Vi arbetar också med uppdrag för kommunens förvaltningar. Dessutom leder och arbetar vi med de dagliga ekonomiprocesserna som leverantörs- och kundreskontra samt andra betalningar.

Arbetsuppgifter

I anställningen kommer du att ha rollen att leda och ansvara övergripande för redovisning inom de dagliga processerna. I ditt uppdrag ingår att ansvara för kommunens bokslut; delårsrapport och årsredovisning. En viktig uppgift är att driva och utveckla de kommunövergripande redovisningsfrågorna och utifrån ett helhetsperspektiv effektivisera arbetet. Du är kommunens redovisningsexpert och systemansvarig för vårt ekonomisystem men även de system och verktyg vi använder för månadsuppföljningar och bokslutsarbete. I arbetsuppgifterna ingår också att ge verksamhetsföreträdare stöd vid budgetering, uppföljnings- och prognosarbete samt att medverka vid informations­tillfällen och utbildningar.

Kvalifikationer

Ekonomexamen på högskolenivå, eller annan likvärdig utbildning/erfarenhet. Du ska helst ha några års arbetslivserfarenhet inom området. Du har god IT-vana, vi jobbar med Vismas affärssystem och Stratsys för framställan av våra rapporter.

Som person har du lätt för att kommunicera och uttrycker dig väl i tal och skrift. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har mycket god samarbetsförmåga och ett noggrant och strukturerat arbetssätt. Du har en stark analytisk förmåga och är proaktiv. Du är prestigelös och vill utveckla ekonomienhetens professionella kompetens på redovisningsområdet tillsammans med dina kollegor. Du har också ett intresse för ständiga förbättringar och vill bidra till att arbetssätt och processer utvecklas och effektiviseras, och för att lyckas med detta har du lätt för att skapa engagemang och delaktighet.

Anställningsvillkor

Heltid, tillsvidare. Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Lön

Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Upplysningar

Anna Andersson, tf Kommundirektör, tfn 070-509 67 59, anna.andersson@overtornea.se

Fackliga företrädare

Vision Kaarina Koski, tfn +46(0)70-584 55 84, eller kaarina.koski@overtornea.se

Övrigt

Vi har tobaksfri arbetstid. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Denna tjänst kan komma att säkerhetsprövas i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 24 november 2020. Gör en digital ansökan genom att klicka här.

Du kommer att få en bekräftelse på att din ansökan har kommit in. Skulle du inte motta en sådan bekräftelse ber vi dig att kontakta oss via vår växel, 0927-720 00.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram