Redovisningsansvarig, Mora kommun

Mora kommun är alla vi som jobbar här. Det är summan av de vi är och allt vi gör. Varje hemtjänstbesök, skolexamen och utlånad biblioteksbok. Varje skollunch, brandkårsutryckning och nytt bostadsområde. Vi är närheten till naturen och den rena luften. De gamla traditionerna och de nystartade företagen. Vi är vår fantastiska historia men också det som tar oss framåt. Tillsammans gör vi Mora till ett hem. Var med oss när vi växer som människor och kommun. Idag och imorgon.

Till vår enhet söker vi nu en erfaren och kvalificerad redovisningsansvarig.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att samordna och utveckla kommunens arbete med löpande redovisning,månadsutfall, delårs- och årsbokslut, leda arbetet med att säkerställa ekonomisk data och analysunderlag i den löpande redovisningen, ha ett övergripande systemansvar för vårt ekonomisystem, effektivisera arbetsprocesser, rutiner och system inom redovisningsområdet, driva förbättringsprojekt inom redovisningsområdet, ge internkonsultativt stöd och internutbildningar i redovisningsfrågor, vara delaktig i kommunens budgetarbete, ansvara för arkiv och närarkiv för verksamheten, bevaka omvärlden ur ett redovisningsperspektiv.

Förmågor och färdigheter

Vi söker dig en kommunikativ person med relevant högskoleutbildning eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant. Du har arbetslivserfarenhet av kvalificerad redovisning, gärna inom kommunal redovisning. Som person är du noggrann och ansvarsfull, kan arbeta självständigt samt har förmågan att utreda, prioritera och strukturera. Arbetet ställer stora krav på noggrannhet, ordning och reda varför du bör vara organiserad, noggrann och systematisk. Det är viktigt att du är lyhörd för behov och önskemål samt har en god förmåga att kommunicera och möta människor på ett positivt sätt. Hos oss får du utrymme att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Det ger möjligheten att se helheter och lära sig en kommuns olika funktioner. Det innebär också att vi ställer höga krav på förmågan att kunna prioritera i sina arbetsuppgifter och vara flexibel utifrån helhetens bästa. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform

Tillsvidareanställning. Heltid med tillträde snarast.

Ansökan

Sista ansökningsdag 2018-04-29. Ref. nr. 2018/148. Du är välkommen att söka här. 

Kontakt

Anette Rusk, ekonomichef 0250-261 23

Facklig företrädare
Vision 0250-260 00