Redovisningschef

I rollen som redovisningschef leder du en enhet som består av 8 rutinerade medarbetare. En av de viktigaste delarna i uppdraget är att leda, engagera och utveckla medarbetarna inom enheten. Som redovisningschef ansvarar du för kommunens övergripande redovisning såsom tertial- och årsbokslut samt sammanställning av kommunkoncernens årsredovisning.

Arbetsplatsbeskrivning

Här i Falkenbergs kommun kan du göra stor skillnad. Vårt jobb är att erbjuda god kommunal service i livets alla skeden. Vi är också med och utvecklar Falkenberg som plats. Vår vision är att vi växer för en hållbar framtid.

Du kommer arbeta på kommunens redovisningsenhet på den centrala ekonomiavdelning som ingår i kommunstyrelseförvaltningen. Avdelningens grunduppdrag är att ge stöd åt politiken, förvaltningar och kommunala bolag i ekonomirelaterade frågor. Avdelningen har ett övergripande ansvar för hela kommunkoncernens ekonomistyrning det vill säga budget, prognos, analys, uppföljning, bokslut och investeringar.

Arbetsbeskrivning

I rollen som redovisningschef leder du en enhet som består av 8 rutinerade medarbetare. En av de viktigaste delarna i uppdraget är att leda, engagera och utveckla medarbetarna inom enheten. Som redovisningschef ansvarar du för kommunens övergripande redovisning såsom tertial- och årsbokslut samt sammanställning av kommunkoncernens årsredovisning.En viktig roll för redovisningschefen är att stödja kommunens ekonomiarbete genom att vidareutveckla principer, arbetssätt och systemstöd. Du ansvarar för våra centrala system, ekonomisystemet, lednings- och informationssystemet samt vårt rapporteringssystem Stratsys.

Ditt arbetsfält spänner på olika sätt över hela kommunkoncernen. Du kommer också att arbeta nära kollegor i kommunens olika förvaltningar och vara en samarbetspartner för verksamhetsledning och ekonomer inom hela kommunkoncernen.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad genom utbildning och erfarenhet och har förvärvat mycket goda kunskaper i redovisning. Det är meriterande om du har ekonomisk examen på högskolenivå med inriktning mot redovisning. Vi ser helst att du har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete och av att vara chef i en större organisation. Kommunal erfarenhet är meriterande.

Vi tror att god initiativkraft, god analytisk förmåga och servicekänsla är viktiga egenskaper i rollen som redovisningschef. Du har förmåga att skapa stabilitet och trygghet och samtidigt leda och driva nödvändig utveckling inom ditt ansvarsområde. Du är bra på att planera, skapa struktur och hålla tidplaner.

Ett gott samarbete är viktigt för dig, både i din arbetsgrupp och med andra. I ditt arbete skapar du förtroende, goda förutsättningar och arbetsglädje genom att kommunicera, stötta och motivera. Ditt sätt att kommunicera är tydligt och pedagogiskt. Du stimuleras av att vara både operativ och strategisk.

Anställningens omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Erfarenhet krävs.

Kontakt

Kontaktperson

William Hedman, Ekonomichef, 072-2215878

william.hedman@falkenberg.se

Fackliga företrädare

Nås via kommunens kontaktcenter tel: 0346-88 60 00.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Sista ansökningsdag är 2021-04-19. Referensnummer för tjänsten är A1017531 - 2021.


Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram