Redovisningschef

Vi söker en utvecklingsinriktad redovisningschef till Växjö kommuns centrala ekonomikontor.

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med ca 7 000 anställda fördelade på 600 arbetsplatser och 250 yrken. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem helägda bolag. Vår uppgift är att leverera god grundservice och kundnytta som skapar värde för de vi är till för, våra kommuninvånare, företagare och besökare.

Tillsammans skapar vi en attraktiv kommun där man vill bo, utvecklas och driva företag. Som anställd i Växjö kommunkoncern tar du tillvara på individers olikheter, möter medarbetare och invånare med respekt och jobbar för att skapa en hållbar framtid.

Ekonomikontoret tillhör Kommunledningsförvaltningen och är Växjö kommuns centrala funktion för ekonomi och ekonomistyrning. Vi är totalt 19 medarbetar och hanterar budget, bokslut, redovisning, finans och försäkring samt ansvarar för utvecklingen av ekonomiprocesserna i kommunkoncernen.

Arbetsuppgifter

Vi söker en utvecklingsinriktad redovisningschef till Växjö kommuns centrala ekonomikontor. Du kommer att sitta i händelsernas centrum och för rätt person vågar vi lova ett intressant arbete fullt av utmaningar.

I rollen kommer du inneha det övergripande ansvaret för Växjö kommunkoncerns bokslut, uppföljning och redovisning. Du har därför en stark redovisningskompetens och trivs med att driva förändringsarbete samt vidareutveckla processer i samarbete med andra.Vidare har redovisningschefen ett ansvar att stödja utvecklingen av Växjö kommunkoncerns ekonomiadministrativa processer i stort.

Andra spännande utmaningar som redovisningschef:

  • Ansvara för redovisningsfrågor, period- och helårsbokslut, koncernredovisning och uppföljning i hela Växjö kommunkoncern
  • Övergripande ansvar för kommunens ekonomisystem
  • Ansvarig för utvecklingsprojekt inom budget- och redovisningsområdena.

Som redovisningschef har du personalansvar för sju personer och du rapporterar till ekonomi- och finanschefen.

Kvalifikationer

Till denna tjänst söker vi dig som är civilekonom eller har motsvarande akademisk utbildning med inriktning mot redovisning och som har erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Du har med stor sannolikhet tidigare haft personalansvar och tycker om att utveckla och coacha dina teammedlemmar. Du är intresserad av att arbeta med ekonomistyrning, utvecklings- och förbättringsarbeten och kan se helhetsperspektiv.

Du drivs av att nå uppsatta mål och eftersom vi arbetar med ständiga förbättringar för att fortlöpande effektivisera våra processer behöver du ha god förmåga att sätta dig in i olika frågeställningar och vara van att driva förändring i komplexa organisationer.

Du har en prestigelös och lösningsorienterad attityd vilket gör att du har lätt för att förmedla mål och förväntningar, samt får med dig medarbetarna i gruppen. Vidare är du strukturerad, noggrann och analytisk.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Detta är en  tillsvidareanställning heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen att göra en digital ansökan genom att klicka här. Referensnummer Rece 48/18. Sista ansökningsdag är 2018-12-16

Information om tjänsten

Katarina Andersson Ekonomi- och finanschef 0470-410 74

Fackliga företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter 0470-410 0.

Övrigt

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund.

Vi ber dig att i första hand söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår bedömning av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Om du inte har möjlighet att söka digitalt så skicka din ansökan till:

Växjö kommun
Personalkontoret/rekryteringscenter
Box 1222
351 12 VÄXJÖ

Vänligen uppge referensnummer på ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram