Redovisningschef

Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand.

Arbetsuppgifter

Vi söker en utvecklingsinriktad redovisningschef till Härnösands kommuns ekonomiavdelning. Du kommer att sitta i händelsernas centrum och för rätt person vågar vi lova ett intressant arbete fullt av sporrande arbetsuppgifter.

I rollen kommer du inneha det övergripande ansvaret för Härnösands kommunkoncerns bokslut, uppföljning och redovisning. Du har därför ett genuint redovisningsintresse och god redovisningskompetens. Du trivs med att driva förändringsarbete och vidareutveckla processer i samarbete med andra. Som redovisningschef har du ett ansvar att stödja utvecklingen av kommunens ekonomiadministrativa processer i stort.

Andra spännande utmaningar som redovisningschef:

  • Ansvara för redovisningsfrågor, period- och helårsbokslut, koncernredovisning och uppföljning i hela Härnösands kommunkoncern
  • Övergripande ansvar för kommunens ekonomisystem
  • Ansvarig för utvecklingsprojekt inom redovisningsområdet

Som redovisningschef har du personalansvar för åtta personer och du rapporterar till ekonomichefen.

Kvalifikationer

Till denna tjänst söker vi dig som är civilekonom eller har motsvarande akademisk utbildning med inriktning mot redovisning och som har erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Du har tidigare haft personalansvar och tycker om att utveckla och coacha dina teammedlemmar. Du är intresserad av att arbeta med ekonomistyrning, utvecklings- och förbättringsarbeten och kan se helhetsperspektiv.

Du drivs av att nå uppsatta mål och eftersom vi arbetar med ständiga förbättringar för att fortlöpande effektivisera våra processer behöver du ha god förmåga att sätta dig in i olika komplexa frågeställningar och vara van att driva förändring inom offentlig sektor.

Som person är du prestigelös och har en lösningsorienterad attityd vilket gör att du har lätt för att förmedla mål och förväntningar, samt får med dig medarbetarna i gruppen. Du är omvärldsbevakande och du har en förmåga att entusiasmera och engagera. Dessutom behöver du vara strukturerad, systematisk och analytisk.

Anställningens omfattning

Detta är en tillsvidareanställning med ett tidsbegränsat förordnande som chef. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Urval och intervjuer sker fortlöpande så välkommen in med din ansökan redan idag! Gör en digital ansökan genom att klicka här.

Sista ansökningsdag är 2019-02-28.

Vi kommer att genomföra en fördjupad bakgrundskontroll på slutkandidat inför erbjudande av tjänst

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Kontakt: Lena Einarsson, Ekonomichef, lena.einarsson@harnosand.se, 070-6169020

Fackliga företrädare nås via växeln – 0611-349000

 

Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand!