Redovisningschef

Du ansvarar för de ingående processerna för redovisning inom kommunförvaltningen.

Södertälje kommun befinner sig i ett expansivt läge med en stark tillväxt och har därför påbörjat en rad olika förändringsprocesser inom ekonomiavdelningen för att bättre kunna stödja organisationen på ett modernt och effektivt sätt. Som en del i det arbetet ser vi över processerna för redovisning, betalningar, underlag för finansiell rapportering samt systemförvaltningen av avdelningens olika system såsom ekonomisystem och uppföljningssystem.

I uppdraget ingår också att leda och utveckla uppföljningen med inriktning på måluppfyllelse och effektivitet. Du ansvarar för en enhet med 23 medarbetare (ekonomer, ekonomiassistenter, redovisningsekonomer, redovisningsassistenter och systemförvaltare) indelade i två grupper med var sin gruppchef. Kommunen omsätter knappt 6 miljarder kronor och investerar årligen ca 400 miljoner kronor. Därutöver finns kommunens bolagskoncern som omsätter ca 5 miljarder och årligen investerar ca 1 miljard kronor.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för de ingående processerna för redovisning inom kommunförvaltningen och den sammanställda redovisningen till kommunkoncernen. I ditt ansvar ingår också att leda och utveckla arbetet och processerna inom ditt ansvarsområde.

Vem är du?

Som chef i Södertälje kommun skapar du motivation och engagemang för uppdraget hos dina medarbetare. I ditt ledarskap har du förmågan att omsätta den politiska inriktningen till bra verksamhet med fokus på Södertäljeborna. Du kommunicerar mål och skapar delaktighet i arbetet genom att uppmuntra och tillvarata goda idéer.

I ditt ledarskap ger du dina medarbetare ett professionellt stöd och möjligheter till utveckling. Du är en självklar förebild och en god ambassadör för kommunen. Ditt ledarskap bottnar i en djup förståelse för vår värdegrund samt vilka krav vi ställer och vilka förväntningar vi har på ledarskap i Södertälje kommun.

Krav

Vi söker dig som har högskoleexamen inom ekonomi med redovisningsinriktning. Du har en gedigen erfarenhet som redovisningschef med budgetansvar samt flera års erfarenhet av leda och arbeta med utvecklingsprojekt inom redovisningsområdet.

Du är också en van användare av Officepaketet samt behärskar svenska väl i både tal och skrift. Det är också viktigt att du har flera års erfarenhet av ledarskap med personalansvar.

Meriterande

Revisorsbakgrund. Övriga påbyggnadsutbildningar inom ekonomi och redovisning. Erfarenhet inom beskattningsområdet, främst moms och arbetsgivarrelaterade avgifter och skatter. Erfarenhet av uppföljningssystem/BI-system. Engelska i tal och skrift. Körkort.

Personliga egenskaper

Som person behöver du vara en god kommunikatör som har förmåga att kommunicera redovisningsrelaterade frågor och rutiner till berörda funktioner. Du måste också vara strukturerad eftersom verksamheten är så mångfacetterad. Du har en stor förmåga att entusiasmera och motivera medarbetare för att nå uppsatta mål. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Goda möjligheter för egen kompetensutveckling i rollen som redovisningschef samt deltagande i olika nätverk.Vi sitter centralt i moderna lokaler i Södertälje stadshus med goda kommunikationer och närhet till pendeltågsstationen Södertälje centrum.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här.  Referensnummer 2019/28. Sista ansökningsdag är 2019-08-31.

Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Tarasso AB. För mer information om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Annchen Kull 0730-39 7034  eller Håkan Olsson  0705-81 79 18.

Alla kontakter behandlas med hög sekretess och diskretion.

Kontakt

Annchen Kull, 0730-397034.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram