Redovisningschef

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen

Kommunstyrelsen är kommunens ledande politiska organ med ansvar för hela kommunens utveckling och ekonomiska ställning. Ekonomiavdelningen på kommunstyrelsens förvaltning ansvarar för kommunens ekonomiska redovisning, rapportering, budget och finansiering samt utvecklar kommunens ekonomirelaterade system. Inom avdelningen finns också en central funktion för lokalplanering och en upphandlingsenhet som ansvarar för upphandling av varor och tjänster inom kommunen.

Arbetsuppgifter

Som chef för redovisningssektionen får du en strategiskt viktig roll att utveckla redovisningsprocesserna för hela koncernen. Inom ekonomiavdelningen pågår flera förbättringsarbeten, vi ska bland annat utveckla kommunens ekonomimodell och så småningom kommer upphandling av ekonomisystem påbörjas. Vi arbetar också med att utveckla processerna för årsbokslut och uppföljning, månadsbokslut, årsredovisning och internkontroll.

Du har det övergripande ansvaret att kommunen levererar en rättvisande redovisning och att lagar, förordningar och god redovisningssed följs. Du leder och utvecklar vår kompetenta sektion som ansvarar för bokslut, uppföljning till myndigheter, momsredovisning, kontakt med revisorer samt förvaltning och utveckling av kommunens ekonomisystem. Viktigt är också att följa utvecklingen inom redovisningsområdet, digitalisera och förenkla våra processer och samordna och effektivisera samarbetet med kommunens förvaltningar. Du kommer att var chef över 15 personer som arbetar med redovisning, kassa/kund/leverantör samt systemförvaltning.

Din profil

Vi söker dig som har en ekonomisk högskoleutbildning, gärna med inriktning på redovisning samt erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Alternativt har du, enligt arbetsgivaren, införskaffat dig likvärdig kompetens genom lång arbetslivserfarenhet inom området. Du är duktig på att samverka med andra och du är van vid att ta initiativ och fatta beslut. Då du kommer att driva och utveckla de kommunövergripande redovisningsprocesserna behöver du ha erfarenhet av att leda förändringsarbete, utvecklingsprocesser och projekt.

Du är intresserad av att arbeta med ekonomistyrning och kan se helhetsperspektiv.

Som chef i Huddinge kommun är du en förebild utifrån kommunens gemensamma värden. Som chef driver du aktivt ett förändrings- och utvecklingsarbete samt skapar förståelse och engagemang för det som behöver genomföras. Ditt ledarskap främjar ett öppet samarbetsklimat, delaktighet i arbetet och ser till att goda idéer tas tillvara. Som ledare följer du upp, återkopplar och ger dina medarbetare stöd och möjligheter till utveckling. Ledarskap för oss är att nå resultat och få andra med sig i arbetet.

Förmåner

För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag, läs mera.

Upplysningar

Petra Asplund Eriksson, ekonomidirektör, 08-535 302 10.

Maria Waller, HR-konsult, 08-535 303 03.

Facklig kontaktperson

För facklig kontaktperson för tjänsten når du här.

Ansökan

Gör en digital ansökan genom att klicka här. Sista ansökningsdatum är 2020-09-28.

Referensnummer för tjänsten är KSF:2020:30.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Filmer om Huddinge

Vill du veta mer om vår syn på ledarskap och medarbetarskap eller Huddinges historia? Titta gärna på våra filmer.