Redovisningschef, Kristianstads kommun

Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 83 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund. Vi är närmre 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för kreativa människor som vill lyfta tillsammans med oss. Vårt arbete gör skillnad i människors vardag!

Kommunledningskontoret ska utifrån en helhetssyn leda, samordna, följa upp och utveckla kommunens verksamhet utifrån de ramar och direktiv som kommunstyrelsen ger.
Nu söker vi en redovisningschef som vill vara med och leda och utveckla arbetet inom kommunens centrala redovisningsenhet. Enheten som består av redovisningschef och sju medarbetare är en del av Kristianstads kommuns ekonomi- och upphandlingsavdelning. Redovisningsenhetens ansvarar för kommunens externredovisning samt upprättar hel- och delårsbokslut. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som redovisningschef är ditt huvudsakliga ansvarsområde att leda och utveckla arbetet inom redovisningsenheten. På redovisningschefen ligger ett särskilt ansvar att arbeta strategiskt och operativt med kommunens finansfunktion tillsammans med ekonomidirektör och koncerncontroller.

Redovisningsenheten har det huvudsakliga ansvaret för kommunens externredovisning och upprättande av hel- och delårsbokslut. Arbetet med årsredovisningen sker i samarbete med andra funktioner på avdelningen som ansvarar för den finansiella analysen. På enhetens ansvar ligger också fakturering, krav och inkassoverksamhet, betalningsflöden och donationsstiftelser. Förvaltning och utveckling av kommunens gemensamma affärssystem Visma är också en del av enhetens viktiga uppdrag. Gruppen ger också råd och stöd till kommunens chefer och ansvarar för att tillsammans med ekonomipersonal ute i verksamheterna fortlöpande utveckla kommunens redovisningsarbete.

I rollen som chef ingår ansvar för budget, personal och arbetsmiljö och som enhetschef rapporterar du till ekonomidirektören. I Kristianstads kommun verkar chefer för att alla medarbetare känner ett personligt medarbetarskap. I detta ingår medarbetarens förståelse för den egna uppgiften, ansvaret för att ta egna initiativ, förmågan att se sig själv som en viktig del av helheten samt att ta ansvar för utveckling och kvalitet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen på högskolenivå inom ekonomi eller motsvarande. Du har flerårig erfarenhet inom ekonomiområdet och du har även erfarenhet från ledande befattning. Det är en fördel om du har arbetat i en politiskt styrd organisation. Du har god datorvana och kunskap i Officepaketet. Arbetet ställer krav på god kommunikativ förmåga i både tal och skrift.

I rollen som redovisningschef krävs att du har god förmåga att leda andra. Du har lätt för att se till helheten och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Arbetet ställer krav på att du är strukturerad och noggrann. För att lyckas i rollen behöver du vara lyhörd, kommunikativ och ha förmågan att samarbeta tillsammans med andra.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad centralt i Kristianstad i moderna lokaler i Rådhus Skåne i direkt närhet till tåg- och busstation.

Ansökan

Sista ansökningsdag 2018-03-06. Välkommen med din ansökan här tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

Kontaktperson

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Roger Zetterqvist, Avdelningschef, 044-13 60 07.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.