Redovisningschef, Sollentuna kommun

Till ekonomiavdelningen på kommunledningskontoret söker vi en kommunikativ redovisningschef

Till ekonomiavdelningen på kommunledningskontoret söker vi en kommunikativ redovisningschef med personalansvar! Som redovisningschef ansvarar du för att utveckla redovisningen i Sollentuna kommun och du ingår i ekonomiavdelningens ledningsgrupp. Du kommer att få mandat att utveckla och effektivisera redovisningens rutiner och processer i samarbete med övriga enheter. Du är en engagerad chef och kommer ha ansvar för vissa operativa arbetsuppgifter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Utveckla och kommunicera processer och rutiner inom redovisningsområdet i Sollentuna kommun
  • Utveckla och säkerställa en rättvisande redovisning
  • Ansvar för kommunens årsbokslut och delårsbokslut
  • Vara delaktig i koncern- och bolagsredovisningar
  • Nära samarbete med övriga chefer och handläggare på ekonomiavdelningen
  • Driva förbättringar och effektiviseringar i arbetssätt för redovisningsenheten
  • Följa utvecklingen av regelverk inom redovisningsområdet
  • Personalansvar för i nuläget 12 medarbetare

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomiområdet eller motsvarande samt har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, gärna i offentlig verksamhet. Du har ledarskapserfarenhet och är van vid att ta initiativ, beslut och att driva saker självständigt. Du är strukturerad med en god administrativ förmåga och har generellt goda system- och Excelkunskaper. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Ditt ledarskap grundar sig i ett uppmuntrande och coachande förhållningssätt och du har en god kommunikativ förmåga och lätt för att samarbeta. Du trivs i en omgivning som förändras och utvecklas och inspireras av att leda ditt team. Som ledare skapar du engagemang och trygghet. Du tillför energi och bidrar med ett nyskapande tänk och har en drivkraft i att förbättra, förenkla och effektivisera.

Vi erbjuder

Arbetet ger dig stora möjligheter till professionell utveckling. Inom kommunledningskontoret där ekonomiavdelningen finns råder en positiv stämning med god samverkan och professionellt utbyte mellan kollegorna.

Vi har en modern syn på våra medarbetare och du får ett stort eget ansvar för ditt arbete och din arbetstid. Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi tillämpar flextid.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Ansökan

 Sista ansökningsdag 2017-04-23. Du är välkommen att söka genom att göra en digital ansökan här.

Kontaktpersoner

Inga-Lill Fritsch
Budget- och redovisningschef
tfn: 08-57921982

Välkommen med din ansökan! Urval görs löpande.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram